Sahne Bold Pilot'ta

Şampiyon safkanın özel filmi yarın gösterime giriyor.

Yayınlanma: 05.12.2018 - 22:47
Abone Ol google-news

Efsane yarış atı şampiyon Bold Pilot ve onun bir araya getirdiği jokey Halis Karataş ile eşi Begüm Atman arasındaki aşkın gerçek hikayesi beyaz perdeye taşındı. Türk atçılığının duayen ismi Özdemir Atman’ın sahibi olduğu Bold Pilot’ın daimi jokeyi, Türkiye’nin en başarılı binicisi Halis Karataş’tı. Birlikte unutulmaz başarılara imza atan Karataş ve Bold Pilot ikilisinin 1996 yılı Gazi Koşusu’ndaki 2:26:22’lik rekoru hâlâ kırılmış değil. Koştuğu dönemde umudun simgesi haline dönüşen Bold Pilot, at yarışlarıyla hiç ilgilenmeyenlerin bile sevgilisi olmayı başarmıştı. Bold Pilot’ın kazandığı her zaferle daha da güçlenen büyük aşkın anlatıldığı filmde, ünlü jokey Halis Karataş’ı Ekin Koç, Begüm Atman’ı da Farah Zeynep Abdullah oynuyor. Türkiye Jokey Kulübü eski başkanlarından Özdemir Atman’ı ise usta oyuncu Fikret Kuşkan canlandırıyor. Ay Yapım ve Med Yapım’ın ortaklığında çekilen filmin yönetmen koltuğunda, senaryosuna da Serkan Yörük ile birlikte imza atan Ahmet Katıksız oturuyor. Efsaneleşmiş bir aşkın ve başarının gerçek hikayesini konu alan “Şampiyon”un dün tanıtımı yapıldı, yarın da sinemalarda gösterime girecek.

“Merkez Bankası'nı verseler satmam!”
1996 yılı Gazi Koşusu’nu rekor derece ile kazanan Bold Pilot, damızlıkla geçen yılların ardından 22 yaşında hayatını kaybetti. Bold Pilot’ın sahibi Özdemir Atman, 70. Gazi Koşusu sonrası “Merkez Bankası’nı verseler satmam” diyerek efsane safkana değer biçilemeyeceğini belirtmişti.

TJK’nin ayıbı
Bundan yaklaşık 15 gün kadar önce Adana yarışlarındaki Umutbey Koşusunda “Ateşbibi” isimli taya binen şampiyon jokey Halis Karataş, mücadelenin son 800 metresinde atıyla birlikte yıkılarak büyük bir kaza geçirmişti. Karataş an itibariyla geçici hafıza kaybı yaşamış ve çenesinde yırtık oluşmuştu. Başarılı jokey sezon sonuna kadar at binemeyecek. O gün kazayı biz ve birçok medya kuruluşu gazetelerine taşıdı. Türkiye Jokey Kulübü’nden ise en ufak bir ‘geçmiş olsun’ açıklamasının olmayışı beni şaşırttı doğrusu. Bu durumdan dolayı başta başkan Serdal Adalı olmak üzere tüm yönetim kurulunu ayıpladım.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler