Fenerbahçeli atlet uçtu!

F.Bahçeli sporcu Ökdem, yüksek atlamada geçen yıl Dünya Şampiyonası finalini kıl payı kaçırmıştı Rümeysa 25 yıllık rekora uçtu

Yayınlanma: 15.01.2019 - 11:48
Abone Ol google-news

 

Atletizmde İstanbul’un ev sahipliği yaptığı Salon Olimpik Deneme müsabakalarında Fenerbahçeli sporcu Rümeysa Ökdem, yüksek atlamada 25 yıllık Türkiye rekorunu kırdı. Geçen yıl Dünya 20 Yaş Altı Şampiyonası’nda finali kıl payı kaçıran Bursalı atlet Rümeysa, 1.82 atlayarak salondaki en iyi derecesini 7 santimetre geliştirdi ve 1994’ten kalan 20 yaş altı kadınlar Türkiye salon rekorunu kırdı. Bu dalda eski rekor, 1994 yılının 20 Şubat günü Atina’daki Balkan Salon Şampiyonası’nda yarışan Gülsün Durak tarafından 1.81’lik dereceyle yapılmıştı. Rekor derecesi dışında en çok dikkat çeken performanslardan bir başkası yine Bursa bölgesinden Berke Akçam’dan geldi. 400 metre engellideki gelişimiyle dikkat çeken Akçam, 60 metre engellide 7.90 koşarken, Serhat Bulut’a ait 7.85’lik Türkiye U 18 salon rekoruna çok yaklaştı. Akçam, saniyenin yüzde beşi (0.05) farkla rekoru kaçırdı. Gülle atmada üç hafta önce U 18 rekorunu 5 kiloluk gülleyle 19.75’e yükselten Melih Yersel, bu kez 6 kiloluk gençler güllesiyle 17.47 attı ve kişisel en iyi derecesini gerçekleştirdi. 60 metre büyük erkeklerde Kayhan Özer 6.86 ile galip gelirken, üç adımda Mert Çiçek 15.89 ile salondaki en iyisini atladı. 60 metre engellide ise Türkiye rekortmeni Mikdat Sevler, 7.98 ile 8 saniyenin altında bir performansla sezonu açtı.
Öğretmeni sayesinde atlet oldu
12 yaşında beden eğitimi öğretmeni Ayşe Gökçe’nin teşvikiyle atletizme başlayan Rümeysa Ökdem’in, kariyerinde çok sayıda kupa ve madalyası var. (Dünya liseler şampiyonluğu, 2017 Dünya yıldızlar dördüncülüğü, Balkan Büyükler şampiyonasında kişisel en iyi derecesiyle (1.84) üçüncülük ve 2019 da 25 yıldır kırılamayan Türkiye Gençler rekoru) Ökdem, sportif faaliyetlerini 2015’ten beri Fenerbahçe çatısı altında sergiliyor.
Bayanların en zor maçı
Olympiakos karşısında aldığı galibiyetle Euroleague B Grubu’nda ikinci sıraya yerleşen F.Bahçe Kadın Basketbol Takımı, yarın İspanyol takımı Parfumerias Avenida karşısına çıkıyor. Grupta sıralamayı belirleme açısından büyük önem taşıyan müsabaka Ülker Sports Arena Metro Enerji Salonu’nda 19.30’da başlayacak. Sarı-Lacivertliler deplasmanda uzatma periyodunda kaybedilen ilk maçın ardından, galibiyetin yanı sıra yedi sayılık farka ulaşarak olası bir ikili averaj durumunda avantajlı konuma geçmeyi hedefliyor. Bu sezon Metro Enerji Salonu’nda oynadığı tüm maçları kazanan ‘Potanın Kraliçeleri’, galibiyet zincirine yeni bir halka eklemek için hazır. Taraftarlara mutlak surette ihtiyaç duyulan bir karşılaşma.
Ali Koç camiaya sesleniyor
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç bugün kulüp televizyonundan taraftarlarına seslenecek. Saat 21.00 itibarıyla başlayacak programda Koç’un önemli açıklamalar yapması bekleniyor. Comolli ve transferle ilgilenen yöneticiler, listedeki oyunculardan en az ikisinin işini, bu programa kadar bitirmek için yoğun mesai harcıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler