Kazazede bisikletçinin gözü Paralimpik Oyunları'nda

Profesyonel bisikletçi Barış Asa, geçtiğimiz temmuz ayında Bursa’da yaşadığı kaza sonucu her iki bacağını birden kaybetti. Antrenmanda patlayan lastiğini değiştirmek için emniyet şeridinde durduğu sırada bir otomobilin çarpması sonucu dizden aşağısı kopan bisikletçinin hayatı tamamen değişti.

Yayınlanma: 17.01.2019 - 20:56
Kazazede bisikletçinin gözü Paralimpik Oyunları'nda
Abone Ol google-news

 

Mental ve fiziksel anlamda kendini güçlendirerek, protez bacaklarıyla yeni sezona hazırlanan Barış Asa, Paralimpik Olimpiyatlar’ın yanı sıra maraton ve triatlon yarışlarında da performans göstereceğini söyledi.

 

Yaşadığı trajediye rağmen pes etmeyi asla aklından geçirmediğini ifade eden Barış Asa’ya yarışta kullandığı bisikletin üreticisi Trek Türkiye, bu zorlu süreçte yanında olduğunu göstererek, genç bisikletçiye TREK Pro Continental Trek Segafredo Takımı’nın kullandığı bir bisikleti armağan etti.

 

TREK’e destekleri için teşekkür eden Asa, kendisininkine benzer hikayelere sahip insanlara örnek olmak istediğini de ifade ederek “Ben kendimi engelli olarak görmüyorum. Benim gibi güçlü duran insanları, dezavantajları avantaja çevirmeye davet ediyorum. Birlikte başarabiliriz” diye konuştu.

 

Barış Asa kimdir?

 

1985 Bursa doğumlu Barış Asa, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunudur. 4 yıldır aktif olarak bisiklet sporuyla ilgilenen ve çeşitli yarışlarda birincilik kürsüsüne çıkan Asa, evli ve 1 çocuk babasıdır.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler