Federer bakın kime elendi

Roger Federer'in Avustralya Açık'taki üst üste 3. şampiyonluk rüyası sona erdi. İsviçreli sporcu, Yunan Stefanos Tsitsipas'a 4 set sonunda 3-1 yenilerek elendi. Tsitsipas, bir Grand Slam'de çeyrek finale yükselen ilk Yunan sporcu oldu.

Yayınlanma: 20.01.2019 - 15:59
Federer bakın kime elendi
Abone Ol google-news

Roger Federer, Avustralya Açık'ta Stefanos Tsitsipas karşısında tutunamadı. 2'si son iki turnuva olmak üzere 6 Avustralya Açık ve toplamda 20 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Roger Federer, 20 yaşındaki Yunan tenisçi Stefanos Tsitsipa'a karşı maçı 3-1 kaybetti. 12 servis kırma puanında 0 çeken Federer, maçta öne geçme şanslarını değerlendiremezken; yaşındaki sporcuyu 6-7,7-6,7-5 ve 7-6'lık setlerle geçen Tsitsipas, çeyrek finale yükseldi ve bir Grand Slam'de bunu başaran ilk Yunan sporcu oldu.

Maç sonu duygularını anlatmakta zorluk çeken Tsitsipas, "Duygularımı ifade edemiyorum. Şu anda dünyanın en mutlu insanıyım. Roger, bu sporun efsanesi ve yıllardır bize tenisin nasıl oynanacağını gösteriyor. 6 yaşından beri onu örnek alıyorum." dedi.

Maç boyunca agresif bir düşünceyle mücadele ettiğini kaydeden Yunan sporcu, "İlk baştan itibaren baskılı oynadıım. Sabrımı kaybetmedim ve bu rallilerde ayakta kaldım. Servislerin kırılma anları galibiyette çok önemliydi." diye konuştu.

Tsitsipas, çeyrek final maçında İspanyol Roberto Bautista ile karşı karşıya gelecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler