Dünya şampiyonlarına coşkulu karşılama

Okyanus Kolejleri'nin temsil ettiği Türkiye, Dünya Okullararası Tenis Şampiyonası'nda hem erkekler hem de kızlarda şampiyonluğa ulaştı. Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) tarafından düzenlenen ve Brezilya'nın Recife şehrinde organize edilen turnuvada 14 ülke arasında Türkiye'yi şampiyon yapan Okyanus öğrencileri dün gece yurda döndü. Türkiye'yi Teniste Dünya Şampiyonu yapan Okyanus Kolej

Yayınlanma: 21.03.2017 - 12:39
Abone Ol google-news


"TÜRKİYE SİZİNLE GURUR DUYUYOR"

Okul Yönetimi'nin yanı sıra Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkan Vekili Adem İnce, hazırlattıkları çelenkler ve çiçekleri şampiyon öğrenci ve hocalarına takdim ettiler. Okyanus Koleji öğrencilerini karşılamaya gelen veliler, öğretmenler ve sınıf arkadaşları büyük bir alkış tufanı kopartıp, "Türkiye sizinle gurur duyuyor" tezahüratlarıyla zaferi kutladı. Okyanus Kolejleri Kurucusu Orhan Özbey öğrencileri alınlarından öpüp tebrik ederken çok gururlu olduklarını ifade etti.

Orhan Özbey şu ifadeleri kullandı: "Bugün çok önemli bir başarıyı kutluyoruz. Büyük bir güzelliği paylaşıyoruz. 8 Mart'taki dünya şampiyonasında Okyanus Kolejleri milli takımı erkekler ve kızlarda Brezilya'da muhteşem bir başarıya imza attılar. Dünyada belki görülmemiş bir olay. Bir okulun hem kız hem de erkek takımı dünyada birinci oluyor. Aynı şekilde Türkiye'nin de belki bir ilki. Büyük bir gurur yaşıyoruz gerçekten. Bu Çanakkale Şehitlerine de bir armağan olur sanırım. Hem kızlarımız hem de erkeklerimiz çok büyük farklarla skorlar çok müthiş. Çok açık ara skorlar var. İtalya'yı 5-0, Çin'i 5-0, Almanya'yı 3-2, İskoçya'yı 4-1 yeniyoruz, bu çok muhteşem. Bilgi, Beceri, Matematik, Müzik, Spor; kısacası tüm branşların okyanusuyuz...

Daha önce bilim olimpiyatlarında da Okyanus Kolejleri'nin bir çok dünya birinciliklerine imza attığını hatırlatan Orhan Özbey, "Biz bilim okyanusuyuz, müzik, matematik, fizik ve spor...Tüm branşlarda en iyiyi vermek, en yetenekli bireyler yetiştirmek için varız. Başarıyı olan tüm öğrencilerimize 27-28 Mayıs'ta da büyük bir kutlama töreni yapacağız. Yıl içinde Okyanus Kolejleri'nin gerek bilim gerek spor, müzik, gerekse de diğer dallarda alınan başarıları orada kutlayacağız. İnanıyorum arzu ediyorum medyamız da bu gururu bütün Türkiye'ye yaşatırlar.



TAKIM KAPTANLARI KAYA VE BERFU TÜM TAKIM ARKADAŞLARI ADINA KONUŞTU

Türkiye'yi teniste dünyanın 1 numarası yapan erkek takımının kaptanı Kaya Göre ve kız takımı kaptanı Berfu Cengiz kendilerine destek olan Okyanus Kolejlerine, Gençlik İl Spor Müdürlüğü'ne, Okul Sporları Federasyonu'na ve farkındalık yaratan basın mensuplarına teşekkür ederek başladıkları konuşmalarında şu ifadeleri kullandılar:

KAYA GÖRE: Sizin verdiğiniz önem sayesinde ve destek ile bu başarıya daha da inandık. Bunu uzun zamandır bekliyorduk. Bunun üzerine çalışıyorduk. Gerçekten çok muhteşem bir hafta oldu bizim için çok güzel geçti. Şimdi derslerimizi de aksatmayacağız ve yeni hedeflere hem ders hem tenis birlikte yürüteceğiz. Tabii ki hepimizin profesyonel hedefleri var, hepimiz tenisçi olmak istiyoruz ve bu konuda Okyanus Koleji'nin bize sağladığı katkı çok büyük. Aynı anda okulumuzu birlikte götürüyoruz profesyonel spor ile birlikte."

BERFU CENGİZ: "Takımca çok inandık, çalıştık. Başarabileceğimize inanıyorduk. 2 yıl önce Katar'da ikinci olmuştuk. Bu yıl şampiyon olarak döndüğümüz için çok mutluyum. Takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum. İleride profesyonel tenisçi olup WTA'de ilk yüze girmek istiyorum. Bu da Okyanus Kolejleri verdiği destekle daha iyi oluyor.

SPORTİF DİREKTÖR İBRAHİM CENGİZ: "KIZ VE ERKEKELERDE DÜNYA ŞAMPİYONU OLAN BAŞKA BİR OKUL YOK"


Okyanus Kolejleri Sportif Direktörü İbrahim Cengiz okul sporlarındaki tüm branşlarda Türkiye'ye dereceler kazandırmak istediklerini belirterek; "Yaklaşık 3,5 yıldır kurumumuz olarak bu projeye önem veriyoruz, bütün spor branşlarına önem veriyoruz. Hedefimiz Uluslararası Okul Sporları Federasyonu'nun düzenlediği dünya şampiyonalarında ülkemize dereceler kazandırmak. Bütün planlamamızı bu şekilde yapıyoruz. Mevcut yapımızdaki kulüplerin Anadolu'daki çocukları getirebilmesi için eğitim sorununu çözmesi gerekiyor. Biz de bu noktada destek sağlamaya çalışıyoruz Türk sporuna. Tenis branşına gelince de benim için ayrı bir önemi var. İlk yola çıktığımızda dünya ikincisi olarak geri döndük. Dönerken uçakta Brezilya'ya çift takım olarak gitme kararı aldık. çok şükür ki gidip şampiyonlukla geldik. Ayrı bir önemi daha şöyle oluştu dünyada (ISF) liselerarası tenis şampiyonalarında kız ve erkeklerde dünya şampiyonu olan başka bir okul yok şu anda. Bizim için çok önem arz ediyor. Yatırımlarımız sürekli hale gelmeye devam edecek. Sonraki başarılarda da göğsümüzü kabartacak, Türk halkını sevindirecek başarılar kazanabiliriz. Bizimle birlikte olan Okul Sporları Federasyonu yetkililerine, spor daire başkanlığı yetkililerine, kurucumuz Orhan Bey'e, genel müdürümüz Lokman Bey'e ve yönetim kurulumuza şahsım ve arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

OKUL SPORLARI FEDERASYONU BAŞKANVEKİLİ ADEM İNCE: "DÜNYADA EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEYEN BİR BAŞARIYA İMZA ATTILAR"


Okul Sporları Federasyonu Başkanvekili Adem İnce de Türkiye'ye dünya şampiyonluğu getiren Okyanus Koleji'nin başarısı ile gururlandıklarını bir yandan da doğru yolda olduklarını gördüğünü şu sözlerle dile getirdi: "Gerek kız gerekse de erkek takımımız Türkiye'de ve dünyada eşi benzeri görülmeyen bir başarıya imza attı. Tabii bunun 18 Mart'ta milletimize yaşatılması daha ciddi ve coşkulu bir duyguydu. Sayın Cumhurbaşkanımızın da en büyük arzusu 2024'teki olimpiyatlarda ev sahibi olduğumuz taktirde şampiyon bir nesil yetişmesi. 2024'te ve daha sonrasında , 2028'de , 2050'lerde genç ve coşkulu bir nesil, milli bir nesil için seferber olduk. Hele ki teniste biz bunu başarıyorsak ki futbol, güreş, voleybol, basketbol ve çeşitli branşlarda ülkemizin bayrağını en üst seviyelerde dalgalandırmak onur ve şerefine nasip milli bir nesil yetiştireceğiz. Biz bu konuda çok heyecanlı ve inançlıyız. Ben bu vesile ile çocuklarımızın ailelerine, öğretmenlerine ve emeği geçen tüm kamuoyuna şükranlarımızı arz ediyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler