"YPG Mınbiç'ten tamamen çekildi" muamması

Reuters haber ajansı, YPG mensuplarının Suriye'nin Mınbiç kasabasından tamamen çekildiğini duyurdu. Dışişleri Reuters'ın iddiasını yalanladı.

Yayınlanma: 16.07.2018 - 10:14
Abone Ol google-news

Uluslararası haber ajansları YPG'nin Mınbiç'ten tamamen çekildiğini iddia etti.

Menbiç Askeri Meclisi'nin dün gece yapıtığı açıklamaya dayandırılan haberlerde  Koalisyon ile işbirliği içerisinde eğitim veren YPG'nin son grubunun da dün Menbiç'ten çekildiği duyuruldu. Menbiç'te, ABD askerlerinin gözetiminde bazı yerlerde küçük seyyar köprülerin yapıldığına dair fotoğrafların da sosyal medyada paylaşıldığı görüldü.

Reuters, "Bu gelişme, Türkiye'nin uzun süredir gerçekleşmesini istediği bir koşul" yorumunda bulundu.

 Associated Press (AP) haber ajansına göre böylece Ankara ve Washington arasında gerilime neden olan en önemli sorunlardan biri çözülmüş oldu.

 Türkiye ve ABD aylar süren uzlaşmazlıktan sonra geçen ay Menbiç konusunda bir anlaşmaya varılmıştı. Buna göre YPG Mınbiç'ten çekilecek, Türk ve Amerikan askerleri kasabada ve çevresinde güvenliği birlikte tesis edeceklerdi.

DIŞİŞLERİ: HABERLER ABARTILI

Dışişleri Bakanlığı YPG'nin Mınbiç'ten çeklidiğine ilişkin haberleri abartılı bulduğunu belirterek şu açaklamayı yaptı:

"PYD/YPG’nin Münbiç’ten tamamen çekildiğine dair haberleri abartılı buluyoruz. Süreç halen devam ediyor. Devriye güzergahı üzerindeki kontrol noktalarından çekilme sürüyor. Ortak devriye hazırlık çalışmaları devam ediyor. Dolayısıyla Münbiçten bu aşamada  PYD/ YPG’nin tamamen çekildiğine dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır." 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler