Erbil’de IŞİD'den valiliğe baskın

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin başkenti Erbil’deki valilik binasına dün düzenlenen saldırıda 1 kişi öldü, 1’i polis 4 güvenlik görevlisi yaralandı. Yetkililer, saldırganların IŞİD’le bağlantısının olduğunu açıkladı.

Yayınlanma: 23.07.2018 - 21:51
Abone Ol google-news

IŞİD karşısında dört yıl süren zorlu savaşın ardından yeniden ayağa kalkma çabasındaki Irak, bir kez daha cihatçı örgütün saldırısıyla sarsıldı. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) başkenti Erbil’deki valilik binasına dün sabah saatlerinde düzenlenen saldırıda bir kişi öldü, dört güvenlik görevlisi de yaralandı.

Valiliğe baskını üç militanın düzenlediği duyuruldu. Binada bulunanları rehin alan saldırganlarla güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Yaklaşık üç saat süren operasyonun ardından saldırganlardan üçünün de öldürüldüğü açıklandı. Saldırganlardan birinin üzerindeki bomba düzeneğini patlattığı da yerel basına yansıyan bilgiler arasında. Erbil Valisi Nawzad Hadi, operasyon sırasında üç güvenlik görevlisinin yaralandığını, bir valilik çalışanının yaşamını yitirdiğini duyurdu. Bu kişinin saldırganlar tarafından mı, yoksa iki ateş arasında kalarak mı vurulduğu belirtilmedi. IKBY merkezli Rudaw’ın haberine göre, Erbil Emniyet Müdürü Tarık Nuri saldırganların IŞİD’le bağlantısının bulunduğunu ifade etti. Nuri ayrıca, üç saldırganın Erbil’de yaşadıklarını, ancak herhangi bir sabıkalarının olmadığını de ekledi. Irak’ta IŞİD’in geçen aralık ayında yenilgiye uğratılmasının ardından çok sayıda militanın “yeraltına indiği” iddiası, uzmanlar tarafından uzun süredir dile getiriliyor. Suriye sınırında IŞİD karşıtı operasyonlara devam eden Irak yönetiminin, militanların geçişini engellemek için sınıra tel örgü inşa edeceği haberi de geçen haftalarda gündeme düşmüştü


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler