Erkekler birinci sınıf, kadınlar ekonomi sınıfı uçtu

Erkek takımla birlikte ABD'ye giden Barcelona'nın kadın takımı Barcelona Femeni'nin, uçakta birinci sınıf koltuklarda yolculuk yapan erkek takımın aksine, ekonomi sınıfında uçtukları görüldü.

Yayınlanma: 26.07.2018 - 17:18
Abone Ol google-news

Yaz turuna katılmak üzere ABD'ye uçan Airbus A340-600 modeli uçakta seyahat eden Katalan kulüp, kadın takımın 'daha düşük kalitede' seyahat etmesinden ötürü tartışma konusu oldu.

Her iki tarafın kaptanları, kalkıştan önce birinci sınıfta fotoğraflandı, ancak Fran Sanchez'in oyuncuları, uçak kalktıktan sonra diğer alana oturdu. Öte yandan, Barcelona yönetiminin, uçuşun ayarlandığı esnada kadın takımının tura katılıp katılmayacağını bilmediği ve 36 kişilik yer bulunan birinci sınıf koltuklarda ise yalnıca Ernesto Valverde'nin personeli ve oyuncuları için yeterli sayıda yer olduğundan böyle bir uygulamaya gittiği iddia edildi.

KADIN FUTBOLCULAR: DAHA KÖTÜ YOLCULUKLAR DA YAŞADIK

Sputnik'teki habere göre; yaşanan bu durum sosyal medyada kimi eleştirilere yol açsa da, Barcelona'nın kadın oyuncuları durumu 'anlayışla' karşılıyor.

 

Takımın forvet oyuncularından Alexia Putellas, "Barcelona'nın kadın futbolunu desteklediğini gayet iyi biliyorsunuz, fakat bu, sıfırdan 100'e doğru aniden gidemeyeceğiniz için, aşamalı olarak gerçekleşecek bir durum" ifadelerini kullandı.

Putellas ayrıca şunları söyledi: "Keşke her zaman böyle yerlere gitsek. Kısa zaman öncesine kadar arabayla yolculuk yapıyorduk ki çok daha kötüydü. Barcelona, kadın futbolunun profesyonelleştirilmesi konusunda öncü bir kulüp. Yolculuğun Portland'dan Los Angeles'a yapılacak ikinci kısmında herkesin birinci sınıfta yolculuk yapacaklarını göreceksiniz."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler