Fransa: Helal gıdayı hedef alan terör örgütüne darbe

Fransa'da geçtiğimiz ay helal gıda satan işletmeleri hedef alan ve gerçekleşmeden önlenen terör saldırısı ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 3 şüpheli daha tutuklandı.

Yayınlanma: 28.07.2018 - 19:11
Abone Ol google-news

Fransa anti terör polisi, helal gıda satan marketleri hedef alan "Operasyonel Güçler Eylemi" (AFO) isimli aşırı sağ terör örgütüne mensup oldukları bildirilen 3 kişiyi ele geçirdi. Örgütün, bazı marketlerdeki helal gıdalara zehir katmayı planladıkları ifade edildi.

Şüphelilerin, pazartesi günü Fransız İç İstihbarat Birimi DGSI'nin düzenlendiği operasyonla yakalandığı ve Müslüman cemaatine, özellikle de kökten dincilere karşı şiddet eylemleri planlamakla suçlandığı kaydedildi.

Özellikle radikal islamcılara karşı eylem planladıkları belirtilen teröristlerin hedef listesinde, islamcı terör örgütlerine bağlı eski hükümlüler ve imamların da olduğu açıklandı.

Le Parisien gazetesinin haberine göre, Sandrine F. ve Sylvie C. isimli kadınlar ve Philippe G. isimli erkek, Fransa'nın Creuse ve Hauts-de-Seine bölgelerinde yakalandı.

Yakalanan teröristlerin evlerinde yapılan aramada ateşli silahlar veçok sayıda ev yapımı el bombası ele geçirildi.

Geçtiğimiz ay 10 kişi tutuklanmıştı

Müslümanları hedef alan terör saldırısı hazırlığında olduğu tespit edilen ve gözaltına alınan aşırı sağcı 10 kişi hakkında geçen ay soruşturma başlatılmıştı.

Tutuklananlar arasında, grubun liderlerinden emekli bir polis de bulunuyordu. Haziran ayındaki soruşturmada, söz konusu emekli polisin eylemlerin "şiddetini artırmak" istediği ortaya çıkmıştı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, patlayıcı madde yapımında kullanılan malzeme ve 36 silahın ele geçirildiği ifade edilmişti.

Fransız basını, aralarında bir lider, bir kadın ve emekli polisin de olduğu 10 kişinin, Fransız halkını Müslümanlara karşı savaşmaya ve şiddet eylemleri gerçekleştirmeye teşvik eden "Operasyonel Güçler Eylemi (AFO)" adlı gruba üye olduklarını yazmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler