Hindistan'da tecavüze idam cezası

Hindistan'da sekiz yaşındaki bir kız çocuğunun ölüme terk edildiği tecavüz vakasında mahkeme iki sanığa idam cezası verdi. Olay, ülkede "Tecavüzcülere ölüm" sloganlarının atıldığı protestoları beraberinde getirmişti.

Yayınlanma: 21.08.2018 - 21:32
Abone Ol google-news

Hindistan'da mahkeme, sekiz yaşındaki bir kız çocuğuna toplu tecavüzle suçlanan iki kişiyi idama mahkûm etti. Yirmi ve 24 yaşlarındaki sanıklara verilen ceza, Hindistan'da çocuk tecavüzcülerinin idama mahkûm edilmesinin önünü açan ve bu davalarda yargı sürecini hızlandırmayı amaçlayan yeni yasa kapsamında alınan ilk karar olarak kayıtlara geçti.

Hindistan'ın orta kesimlerinde yer alan Medhya Pradesh eyaletinde iki ay önce gerçekleşen tecavüz vakası ülke çapında tepkiye neden olmuştu. Sokağa dökülen Hintler, "Tecavüzcülere ölüm" sloganları atmıştı. Okul çıkışı babasını beklediği sırada kaçırılan sekiz yaşındaki çocuğun hastanedeki tedavisinin sürdüğü belirtiliyor. Cinsel istismara uğradıktan sonra boğazı kesilerek ölüme terk edilen küçük çocuk, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı.

DW Türkçe'nin haberine göre, Hindistan'da Nisan ayında çıkarılan yasa, cinsel istismara uğrayanların sekiz yaş ve altında olduğu tecavüz vakalarında suçlulara idam cezası verilmesini öngörüyor. Hindistan'da tecavüz suçundan son idam 14 yıl önce gerçekleşmişti. 18 yaşında bir kadına tecavüz ettikten sonra öldüren güvenlik görevlisi, asılmıştı.

<haber-dikey:1061558>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler