IFEX: Dünya 5TEPE'den büyüktür

İfade özgürlüğü örgütlerinin çatı organizasyonu IFEX, 'Dünya 5TEPE'den büyüktür' kampanyasını başlattı.

Yayınlanma: 27.08.2018 - 23:01
Abone Ol google-news

Uluslararası İfade Özgürlüğü Değişim Örgütü (IFEX), 70 ülkedeki 119 üyesine yaptığı çağrıda “SOHAL” diye nitelediği sürekli OHAL’in kaldırılması gerektiği vurguladı ve “Bu ses, dünya sivil toplumunun sesi, insanlığın sesi. Unutmayalım: Dünya, 5Tepe’den büyüktür” dedi.

IFEX, OHAL’in kaldırılmış olmasına karşın koşullarının sürekli hale gelmesine neden olan yasal değişikliğe karşı sivil toplum örgütlerine çağrı yaptı. Örgütlerin hazırlanan ortak metne kurumsal olarak imza atmalarının beklendiği kaydedildi. Çağrı metninde, şu ifadelere yer verildi:

“OHAL kalkmadı, SOHAL (sürekli OHAL) haline getirildi. Türkiye’de düşünce, ifade, toplantı, gösteri ve örgütlenme özgürlüklerini yok eden SOHAL kaldırılmalıdır. 5tepe’den gelecek yanıtı tahmin etmek zor değil: Demedik mi, işte bütün dünya bize karşı komplo kurmuş. Uluslararası bir tehditle karşı karşıyayız. Hayır, bu ses devletlerden gelmiyor. Onlar işlerine geldiği zaman karşılıklı çıkarlara göre insan hakları ihlallerine göz yumabilir. Bu ses, dünya sivil toplumunun sesi, insanlığın sesi. Unutmayalım: Dünya, 5Tepe’den büyüktür.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler