Üçlü zirve sonrası Putin'den Suriye açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile İdlib konulu zirve sonrası konuşan Rusya Devlet Başkanı Putin "Koşulsuz önceliğimiz, Suriye'de terörizmin bitirilmesi. Şu anda en önemli olansa, İdlib'deki militanların buradan kovulması" dedi.

Yayınlanma: 07.09.2018 - 20:46
Abone Ol google-news
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, zirvenin ardından düzenlenen basın toplantısında, Türk ve İranlı mevkidaşlarıyla görüşmesini yapıcı olarak niteledi.

Sputnik'in aktardığına göre Tahran zirvesinde Suriye'deki gerilimi azaltma bölgelerinde aşamalı olarak istikrar kazanmasını ele aldıklarını söyleyen Vladimir Putin, "Koşulsuz önceliğimiz, Suriye'de terörizmin bitirilmesi. Şu anda en önemli olansa, İdlib'deki militanların buradan kovulması" diyerek ekledi:

''İdlib'de diyalog kurmak isteyenlerle barış anlaşması yapılması imkanı değerlendiriliyor.''

İdlib'deki duruma ilişkin olarak ismini vermeden ABD ile müttefiklerine yüklenen Rusya lideri, "Sivilleri korumak bahanesiyle teröristleri saldırılardan kurtarmak istemeleri, bizim için kabul edilemez" vurgusunu yaptı.

'UMALIM DA SİLAH BIRAKACAK KADAR SAĞDUYULU OLSUNLAR'

İdlib'deki militanların silahlarını bırakıp teslim olacak kadar sağduyuya sahip olduklarını umduğunu ifade eden Putin, İdlib'de çok sayıda militan olduğunu ve bu yerleşim yeri hakkındaki herhangi bir çözümde sivillerin varlığının da hesaba katılması gerektiğini belirtti.

'SİLAHLI MUHALİFLERİN TERÖRLE MÜCADELEYE DAHİL EDİLMESİ'

''Silahlı muhaliflerin teröristlerle mücadeleye dahil edilmesi, Suriye'deki çatışmanın tarafları arasında güven seviyesinin artmasına yardımcı olacak'' diye konuşan Putin, şöyle devam etti:

''Suriye'de 1 milyon göçmenin ülkelerine geri dönmesi için gereken koşullar oluşturuldu. Suriye hükümeti de evlerine geri dönenler arasında ayrımcılık yapmayacağının garantisini verdi.''

 

<haber-yatay:1076591,1076430>

 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler