BM'den OHAL açıklaması: Çok ciddi hak ihlali raporları alıyoruz

BM Komiseri Bachelet Türkiye'de OHAL’in Defakto olarak sürdüğünü söyledi.

Yayınlanma: 10.09.2018 - 23:05
Abone Ol google-news

Birleşmi Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, Türkiye’de çıkarılan anti-terör yasalarıyla OHAL’in defakto bir biçimde devam ettiğini belirterek, “Türkiye’de yaşanan hak ihlallerine ilişkin çok ciddi raporlar alıyoruz” dedi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi 39’uncu İnsan Hakları oturumları İsviçre’nin Cenevre kentinde başladı. Açılışta konuşan İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, Türkiye’nin OHAL sürecini yakın zaman önce sona erdirdiğini ancak anti-terör yasalarıyla OHAL döneminde olduğu gibi temel insan haklarında ciddi kısıtlamalara gidildiğini belirtti.

‘OHAL devam ediyor’

Bachelet şöyle konuştu: “İnsanlar ‘terör örgütleri’ ile ilişkilendirilerek uzun süre gözaltında tutuluyor ve birçok haklarından mahrum bırakılıyor. OHAL aslında defakto bir biçimde devam ediyor. Hâlâ gazeteciler, insan hakları savunucuları tutuklanıyor. Türkiye’de yaşanan hak ihlallerine ilişkin çok ciddi raporlar alıyoruz. Keyfi gözaltılar, işkence, zorla kayıp ettirmeler ve üçüncü bir ülkeden Türkiye vatandaşlarının kaçırılması konusunda ciddi raporlar elimize geliyor.” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler