'Karlov'un katilinin posteri İdlib'deki protestoda taşındı'

Aralarında cihatçı grupların da bulunduğu muhaliflerin Suriye'deki son kalesi İdlib'de cuma namazının ardından protesto gösterisi düzenledi. Sosyal medyada paylaşılan ve gösterilerde taşındığı iddia edilen bir pankartta Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un katili, polis memuru Mevlüt Mert Altntaş'ın fotoğrafının olduğu görüldü.

Yayınlanma: 14.09.2018 - 21:12
Abone Ol google-news

Suriye'nin İdlib kentinde yapılacak terör operasyonuna karşı gerçekleştirilen bir protestoda cihatçılar, Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un katili polis Mevlüt Mert Altıntaş’ın posterini taşıyarak Rusya karşıtı sloganlar attı.

Edinilen bilgilere göre, İdlib kent merkezinde Suriye ordusunun yapmak istediği İdlib operasyonuna karşı çıkmak amacıyla bugün cuma namazı sonrası toplanan cihatçı örgütlerin taraftarları, Ankara’da Rusya büyükelçisi Andrey Karlov’u katleden polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş'ın suikast anına ait görüntüsünün yer aldığı bir pankart taşıyarak, Rusya'yı tehdit etti.

'TÜRKİYELİLER KARDEŞİMİZ'

Pankartta katil kastedilerek, "Onun gibileri üzerinde başarıya ulaşıyoruz. Türkiyeliler kardeşimiz" yazısı yer aldı. Cihatçı yanlıları pankartta çocukları kullanarak pankartı da çocuklara taşıttı.

Suriye'de yaşanan gelişmeleri yakından takip eden gazeteci Hasan Sivri gösterilerde, Ankara’da Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov’u katleden polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş'ın suikast anına ait görüntüsünün yer aldığı bir pankart taşındığını iddia etti.

Sivri, pankartta "Bunlar gibileri ile zafer kazanacağız” yazısının bulunduğunu da belirtti.

Suriye'de yaşanan savaşa ilişkin kitapları bulunan Hamide Yiğit de söz konusu görseli paylaştı. 

 Ne olmuştu?

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Ankara'da 19 Aralık 2016'da katıldığı sergide Mevlüt Mert Altıntaş'ın silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmiş, Altıntaş da polis tarafından vurularak öldürülmüştü. 

Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında, serginin organizatörü, bazı polisler ve Altıntaş'ın "FETÖ abisi" eski Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) çalışanı Şahin Söğüt'ün de arasında bulunduğu 9 kişi tutuklanmıştı. 

Şahin Söğüt'ün, Karlov'un öldürülmesiyle ilgili örgüt talimatını Altıntaş'a ilettiği kaydedilmişti.

<haber-yatay:1054577,648264>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler