Suriye'de peş peşe patlamalar: 'Saldırıyı püskürttük'

Suriye'nin Humus ve Lazkiye kentleri ile sahil şeridinde gece saatlerinde peş peşe patlamalar meydana geldi. Suriye resmi medyası, sahil kenti Lazkiye'ye yönelik füze saldırılarının Suriye hava kuvvetleri tarafından püskürtüldüğünü duyurdu.

Yayınlanma: 17.09.2018 - 23:05
Abone Ol google-news

Humus ve Lazkiye ile sahil şeridindeki Tartus, Banyas ve Hel Vadisi bölgelerinde peş peşe patlamalar oldu. 

Yerel kaynaklar, patlamaların füze saldırısı olduğunu ve İsrail tarafından yapıldığı yönünde iddiada bulundu. Patlamaların yaşandığı bölgelerde ölü veya yaralı olup olmadığı konusunda henüz bilgi alınamadı.

SURİYE: FÜZE SALDIRISINI PÜSKÜRTTÜK

SANA haber ajansı, 'füze saldırısında Lazkiye'deki sanayii bölgelerinin hedef alındığını' söyledi. Ajans, saldırının kaynağının ise henüz bilinmediğini aktardı.

Füzelerin, Suriye hava savunma sistemleriyle engellendiği bildirildi.

SANA'ya konuşan bir askeri yetkili, "Hava savunma kuvvetleri, Lazkiye'ye doğru denizden gelen düşman füzelerine karşı koydu, bazılarını imha etti" dedi.

RUSYA: FÜZELER FRANSA'YA AİT FIRKATEYNDEN ATEŞLENDİ

Rus ordusu, Akdeniz'de bulunan Fransa'ya ait bir fırkateynden, füzelerin ateşlendiğinin tespit edildiğini bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de bulunan hava sistemlerinin Akdeniz'de bulunan Fransa'ya ait bir gemiden birkaç füzenin ateşlendiğinin tespit edildiğini duyurdu.

Suriye ordusu kaynakları, Lazkiye'ye yönelik olarak füze saldırısının düzenlendiğini duyurmuştu. Suriye basınından kaynaklar, saldırının denizden gerçekleşmiş olabileceğini vurgulamıştı.

RUS UÇAĞI RADARDAN ÇIKTI

Ayrıca Rusya Savunma Bakanlığı, bir Rus uçağının 14 mürettebatıyla birlikte hava sistemlerinin radarlarının kontrolünden çıktığını duyurdu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler