Erdoğan Almanya için kararını verdi: Konuşmayacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki hafta sonu gerçekleşecek Almanya ziyareti sırasında ülkede yaşayan Türklere hitaben büyük bir etkinlikte konuşma yapmasının planlanmadığı açıklandı.

Yayınlanma: 20.09.2018 - 22:11
Abone Ol google-news



Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği sözcüsü Refik Soğukoğlu  “Cumhurbaşkanı’nın büyük bir salonda konuşma yapmasının planlanmadığını” söyledi. Soğukoğlu Cumhurbaşkanı’nın 29 Eylül’de Köln Merkez Camii’nin açılışında kışa bir konuşma yapmasının mümkün olduğunu kaydetti.

Deutche Welle’in haberine göre, Erdoğan’ın Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile birlikte Türklerle yapması planlanan buluşmanın da gerçekleşmeyeceği tahmin ediliyor. Almanya Cumhurbaşkanlığı’nın açıklamasında Cumhurbaşkanlığı makamının söz konusu buluşmayla ilgili planlarının bulunmadığı belirtildi. Türkiye, devlet liderlerinin ortak etkinliğe katılmalarının arzu edildiğini duyurmuştu.
Erdoğan’ın ziyareti sırasında konuşma yapmayı planladığına dair haberler haftalardır Almanya’da tartışmalara neden olmuş; Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın iki hafta önce ziyaret hazırlıklarıyla ilgili görüşmeler yapmak üzere gittiği Berlin’de konuşma için yer arayışında olduklarını, ancak Almanya ile ortaklaşa karar alacaklarını açıklamıştı. Erdoğan Almanya’da yaşayan Türklere en son 2014 ve
<haber-dikey:1089075>

2015 yıllarında Köln ve Karlsruhe şehirlerinde hitap etti.  27–29 Eylül tarihlerindeki ziyaret programında resmi temasların yanı sıra devlet töreni ve resmi yemek daveti de yer alıyor.

Erdoğan’ın ziyareti Sol Parti, Yeşiller ve Almanya için Alternatif’den (AfD) politikacılar tarafından eleştirilirken, rejim karşıtlarının 28 Eylül’de Berlin’de düzenlemeyi planladığı protesto gösterisine 10 bin kişinin katılması bekleniyor.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler