Avusturya Dışişleri Bakanı BM Genel Kurulu'na 5 dilde hitap etti

Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl, Birleşmiş Milletler 73. Genel Kurulu'na Arapça hitapla başlayıp daha sonra konuşmasına Fransızca, İspanyolca, İbranice ve İngilizce devam etti.

Yayınlanma: 30.09.2018 - 10:24
Abone Ol google-news

Göçmen karşıtı aşırı sağcı Özgürlük Partisi tarafından göreve getirilen Avusturya Dışişleri Bakanı Kneissl, 5 ayrı dilde yaptığı konuşmasında iklim değişikliği, cinsiyet eşitliği ve İran nükleer anlaşması gibi pek çok küresel soruna dikkati çekti.

New York'ta devam eden BM Genel Kurulu'nda konuşmasına, 'Savaş ve çatışmanın ortasında yaşayanların Genel Kurul'da seslerinin duyulması gerektiğini düşündüğü için' Arapça başlamak istediğini söyleyen Kneissl, daha sonra hitabına Fransızca, İspanyolca, İbranice ve İngilizce devam etti.

<haber-dikey:1059429,1059095>

Sputnik'in haberine göre, Ortadoğu haritasının Osmanlı İmparatorluğu dağıldıktan sonra petrol hatlarına göre belirlendiğine ve Ortadoğu'daki devletleri petrol işininin şekillendirdiğine dikkati çeken Kneissl, ''Ortadoğu'daki savaşlar petrol yüzünden çıktı ve Suriye de bu savaşların yarattığı istikrarsızlığın son kurbanı'' dedi.

Suriye'deki krizin diplomatik çözümden başka alternatifi olmadığını İbranice ifade eden Kneissl, İdlib mutabakatı ile yeni bir dinamik doğduğunu ve bu tarihi fırsatın kaçırılmaması gerektiğini söyledi. 

Düğününe Putin'i davet etmiş, tepki çekmişti

Avusturya muhalefet milletvekilleri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i düğününe davet eden Dışişleri Bakanı Karin Kneissl'i istifaya çağırmıştı. Davetini geri çekmeyen Kneissl'in düğününde Putin'le ettiği dans çok konuşulmuşu.  

Putin, iş insanı Wolfgang Meilinger ile evlenen Kneissl’e düğün hediyesi olarak Rusya'dan Don Kazakları Korosu’nu törene götürmüştü. Helikopterle alana gelen Putin’in Kneissl’e ayrıca büyük bir buket çiçek verdiği öğrenilmişti


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler