Yüksek Mahkeme Cumhuriyetçilerin kontrolünde

ABD'de cinsel saldırı suçlamaları yöneltilen Yargıç Brett Kavanaugh göreve başladı. Kavanaugh’nun üyeliğine karşı protestolar düzenlendi.

Yayınlanma: 07.10.2018 - 22:46
Abone Ol google-news

ABD’de Yüksek Mahkeme için Başkan Donald Trump tarafından aday gösterilen ve kendisine cinsel saldırı suçlamaları yöneltilen Yargıç Brett Kavanaugh  üyeliğinin Senato’da onaylanmasının ardından yemin ederek göreve başladı. Silah yanlısı, kürtaj karşıtı Kavanaugh’un atanmasının ardından, artık Yüksek Mahkeme’deki ideolojik denge, muhafazakar kanattan yana ağır basacak.

Trump, Senato’daki oylamanın ardından yaptığı Twitter paylaşımında, “ABD Senatosu’nu BÜYÜK ADAYIMIZ Yargıç Brett Kavanaugh’ı Yüksek Mahkeme’ye kabul ettiği için alkışlıyor ve tebrik ediyorum. Çok heyecanlı!” değerlendirmesinde bulundu. Oylama, Senato’da gerçekleşen Kavanaugh’un adaylığını protesto eden bir grup nedeniyle bir süre kesintiye uğradı. Trump danışmanlarından Kellyanne Conway, ABC televizyonuna verdiği söyleşide Kavanaugh’un “zorlu oylama sürecini aşacağını, yasaları adil bir şekilde uygulayacağını” söyledi. Kavanaugh için Beyaz Saray’da bugün bir yemin töreni düzenlenmesi bekleniyor. 

Senato oylaması sırasında Kavanaugh’nun üyeliğine karşı protestolar düzenlendi. Eylemciler, gelecek ay yapılacak Kongre ara seçimlerine atıfta bulunarak “Kasım geliyor!” şeklinde slogan attı. Washington’da 150’den fazla kişinin gözaltına alındığı açıklandı. Kimi eylemciler Yüksek Mahkeme binasının önündeki heykellerin üzerine çıktı. Senato Demokrat Parti azınlık grubu lideri Chuck Schumer oylamanın Kongre ara seçimlerinde çok sayıda Demokrat seçmeni sandık başına götüreceğini söyledi. Kongre’nin iki kanadında çoğunluk Cumhuriyetçi Parti’nin elinde. 2014’teki en son Kongre ara seçimlerinde seçime katılım oranı yüzde 35’te kalmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler