Eski Makedonya Başbakanı'ndan Macaristan'a sığınma talebi

Aranan eski Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski’nin Macaristan'da olduğu ve orada siyasi sığınma talebinde bulunacağı ortaya çıktı. Makedonya İçişleri Bakanlığı, Gruevski’nin Macaristan'dan siyasi iltica talebinde bulunduğunu teyit ederken, Macaristan'ın Üsküp Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı.

Yayınlanma: 13.11.2018 - 18:15
Abone Ol google-news

Başbakanlığı döneminde yaklaşık 600 bin avro değerindeki lüks otomobilin yasa dışı satın alınması nedeniyle geçtiğimiz aylarda 2 yıl hapse mahkum edilen ve cezasını çekmesi için aranan eski Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski'nin Macaristan'da olduğu ortaya çıktı.

Macaristan'dan siyasi sığınma talebinde bulunacağını belirten Gruevski, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Son günlerde birçok ölüm tehdidi aldım. Şimdi, Macar makamlarından siyasi sığınma talebinde bulunmak üzere geldiğim Budapeşte'deyim. Makedon davasına daima sadık kalacağım “dedi.

Gruevski, birkaç ay önce Macaristan Başbakan Viktor Orban tarafından bir davet almıştı. Orbann’la ilişkilerinin iyi olduğu bilinen Gruevski'nin pasaportu Makedon yetkililerin elinde olduğu için bu mümkün olmamıştı.

Macaristan polisi, yolsuzluk davasıyla ilgili iki yıl hapis cezasına çarptırılması gerektiği için Gruevski için arama emri çıkarmıştı.

MAKEDONYA TALEBİ TEYİT ETTİ

Makedonya İçişleri Bakanlığı, ülkenin eski başbakanlarından Nikola Gruevski’nin Macaristan'dan siyasi iltica talebinde bulunduğunu teyit etti.

Açıklamada, "Macaristan İçişleri Bakanlığı, Nikola Gruevski'nin Macaristan'da olduğunu ve burada iltica talebinde bulunduğunu (Makedonya) İçişleri Bakanlığına teyit etti." ifadelerine yer verildi.

Bakanlığın internet sitesinde yayınlanan açıklamada da Gruevski hakkında uluslararası tutuklama emri çıkarıldığı bildirildi.

MACARİSTAN BÜYÜKELÇİSİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA ÇAĞIRILDI

Makedonya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise Macaristan'ın Üsküp Büyükelçisi Laszlo Istvan Dux'un, Gruevski hakkındaki bilgilerin diplomatik yollarla da kontrol edilmesi amacıyla Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı, burada da Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Viktor Dimovski ile görüştüğü ifade edildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Görüşmede, Makedonya'nın Avrupa ve Avrupa-Atlantik yolunda hukuk devleti inşa etme, bağımsız yargının işleyişi ve tüm seviyelerdeki yolsuzluk ve organize suçlarla mücadele gibi değerler üzerinde kalmaya kararlı olduğu belirtildi."

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler