Trump, hükümetin kapanması nedeniyle konuklarına fast food sundu

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'daki bir kabulünde hükümetin kısmen kapanması nedeniyle yeterli mutfak personeli bulunmadığını gerekçe göstererek konuklarına dışarıdan söylediği hamburger, patates kızartması ve pizza sundu. Trump yiyeceklerin parasını kendi cebinden ödediğini vurguladı.

BBC Türkçe
Yayınlanma: 15.01.2019 - 08:36
Abone Ol google-news

EPATrump'ın siparişlere ne kadar para harcadığı bilinmiyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'daki bir kabulünde hükümetin kısmen kapanması nedeniyle yeterli mutfak personeli bulunmadığını gerekçe göstererek konuklarına dışarıdan söylediği hamburger, patates kızartması ve pizza sundu.

Ulusal Üniversitelerarası Futbol Şampiyonası'nın birincisi Clemson Tigers takımını kabul eden ABD Başkanı, 300'den fazla BigMac hamburger, patates kızartması ve pizza servis etti.

Trump "Hükümetin kapanması nedeniyle çıktık ve parasını benim ödediğim Amerikan fast food'u söyledik" dedi.

Hükümetin kapanması nedeniyle, federal kuruluşların bir kısmı çalışmıyor.

Hükümetin kapanmasının aralarında Beyaz Saray personelinin de bulunduğu 800 bin kadar kamu çalışanını etkilediği sanılıyor. Kamu personeli 24 gündür ya zorunlu izinde ya da ücretsiz çalışıyor.

Trump, Meksika sınırına inşa etmeyi istediği duvar için 5,7 milyar dolarlık ödenek ayrılmadığı sürece federal bütçeyi onaylamayı reddediyor.

Bu nedenle federal kuruluşların dörtte biri kapılarını kapattı, hava trafik kontrolörleri ve gizli servis ajanları gibi kamu çalışanlarıysa bütçe üzerinde uzlaşılana dek ücretsiz mesai yapacak.

Clemson Tigers takımı

Getty Images

Clemson Tigers takımı, geçen haftaki finalde Alabama'yı yenmişti.

Trump kabülde yaptığı konuşmada "Pizzalarımız, 300 hamburgerimiz ve çok patates kızartmamız var, hepsi de en sevdiğimiz yiyecekler. " dedi.

Trump'ın yiyecek siparişlerine ne kadar para harcadığı bilinmiyor, ancak başkan hükümetin kapanması nedeniyle kabülü ertelemek istemediğini söyledi.

patates kızartması. Getty Images

Patates kızartmaları, başkanlık armasını taşıyan kaplarda servis edildi.


BBC Türkçe
Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler