ABD'li General 'Mınbiç'ten çekilmeyeceğiz' dedi, Soçi kongresi Afrin gölgesinde başladı

ABD'nin Mınbiç'ten ayrılmayı düşünmediğini açıkladı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'nin terör örgütüyle bağının derhal kopması gerektiğini ve Mınbiç'ten çekilmeleri gerektiğini ifade etmişti.

Yayınlanma: 29.01.2018 - 11:19
Abone Ol google-news

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel, CNN International'a yaptığı açıklamada Mınbiç'ten ayrılmayı düşünmediklerini açıkladı.

 Amerikan CNN televizyonuna konuşan General Votel "Mınbiç'ten çekilmeyi düşünmüyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta yaptığı açıklamalarda, Afrin operasyonunun Mınbiç'e de uzanabileceğini işaret etmiş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Cumartesi günü yaptığı açıklamada "ABD, Mınbiç'ten derhal çekilmeli" demişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, cumartesi yaptığı açıklamada "Bir terör örgütüyle ABD'nin bağını koparması gerekiyor. Ve onlara da tamamen silahı bıraktırması gerekiyor. Kendi verdikleri silahları geri alması gerekiyor. Mınbiç'ten derhal çekilmeleri gerekiyor" demişti.

Soçi’deki Suriye kongresi Afrin’in gölgesinde başladı

Suriye Ulusal Diyalog Kongresi Soçi’de başladı. Kürt temsilciler kongreye katılmazken, Kuzey Suriye yönetimi tarafından kongreye ilişkin yapılan açıklamada, kongrenin ev sahibi Rusya eleştirildi ve “Suriye halkları Afrin’de savaş uçaklarıyla bombalanırken, çözüm çıkması mümkün değil” denildi.

Suriye Anayasa Komisyonu'nun başkanı belli oldu

Suriye'de barış amaçlayan Soçi konferansı başladı. 'Suriye Ulusal Diyalog Kongresi' adı verilen konferansta, yeni anayasa çalışmaları Birleşmiş Milletler çatısı altında yapılacak.Suriye’de barış için Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenen ulusal kongre başladı. Kongrede, ülkede yeni anayasa hazırlanması için bir komisyon kurulacağı belirtilmişti; bugün o komisyonun başkanı belli oldu.Rus ajansı Interfax resmi belgelere dayandırdığı haberinde, komisyona BM’nin özel Suriye temsilcisi Staffan de Mistura’nın başkanlık yapacağını duyurdu.

Afrin Operasyonu'nda onuncu gün... TSK'den açıklama


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler