Avusturya, Türkiye'nin finanse ettiği 7 camiyi kapatıyor

Avusturya hükümeti, Türkiye Diyaneti tarafından finanse edilen 7 caminin kapatılmasına karar verdi. Gerekçe, çocuklara askeri kıyafetlerle camide yaptırılan 15 Temmuz gösterisi

Yayınlanma: 08.06.2018 - 10:10
Abone Ol google-news

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, ülkedeki 7 caminin kapatılacağını ve bu camilerde görev yapan çok sayıda imamın sınır dışı edileceğini açıkladı.

Başkent Viyana'da bulunan ve ağırlıklı olarak Türklerin gittiği 7 caminin dışında, yabancı ülkelerden maaş alan imamların da sınır dışı edileceği bildirildi.

Kurz, bu kararın ardında, Viyana'daki bir Türk camisinde çocukların Yeniçeri kıyafeti giyerek canlandırdıkları bir gösterinin yattığını ifade etti.

Başbakan Kurz bu gösteri hakkında "Bu yaşananların Avusturya'da yeri yok. Hükümet olarak bu tür konulara bundan böyle sıfır tolerans göstereceğiz. Tüm gücümüzle bu olumsuz gelişmelerle mücadele edeceğiz" demişti

Yurtdışı finansmanı yasak

2015'ten beri yürürlükte olan bir kanuna göre Avusturya'yadaki dini cemaatlerin yurtdışından finansman alması yasak. 

İçişleri Bakanı Herbert Kickl ise, maaşları ATİB (Avrupa Türk İslam Birliği) tarafından ödenen yaklaşık 40 imamın oturma izinlerinin incelemeye alındığını açıkladı. ATİB, Türkiye’deki Diyanet İşleri Başkanlığı’na yakınlığıyla biliniyor.

Bakan, bu soruşturma kapsamında şimdiye kadar 2 imamın oturma izinlerinin iptal edildiği, 5 imamın ise ilk oturma izni başvurularının reddedildiğini sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler