'Sorumluluğu yeni bakana yıkmaya çalıştılar’

MEB yerleştirme algoritmasını uygulayamadı. 1 milyona yakın öğrencinin yerleştirildiği sistem yanlış uygulandı. Yerleştirme sorunu 90 bin değıil, 700 bin öğrenciyi ilgilendiriyor. Anadolu lisesine gitmesi gereken mesleğe, mesleğe gitmesi gereken anadolu lisesine gitti.

Yayınlanma: 03.08.2018 - 16:25
Abone Ol google-news

Lise giriş sisteminde 24 Haziran seçimleri sonrasına bırakılan yerleştirme sonuçlarına ilişkin kaos büyüyor.

<haber-dikey:1044506,1044465>

Yeni Milli Eğitim Bakanı kaosun faturasını eski bürokratlara kesip, görevden almalar ve soruşturmalarla çözüm arasa da, süreç yüzbinlerce öğrenciyi ilgilendiren yerleştirme skandalına dönüştü.

Bakanlığın hazırladığı algoritma sisteminin doğru uygulanamamasından kaynaklı, yerleşemeyen 91 bin öğrencinin değil yerel yerleştirmede liselere yönlendirilen 700 bin öğrencinin sistemde yanlış işlemle karşı karşıya oldukları ortaya çıktı.

Skandal üzerine görevden alınan bürokratlardan biri “Anadolu lisesine yerleşmesi gerekirken mesleğe, meslek lisesine gitmesi gerekiren anadolu lisesine gidenler var. Yerleşen 700 küsür bin öğrenci de doğru yerleşmedi” dedi.

MEB kaynakları ise “Sorun algoritmada değil ama demek ki eski çalışılan usul içerisinde bir takım sorunlar vardı. Ziya Bey’in göreve gelir gelmez bunları engellemesi mümkün değil. Onlar göreve devam etmediği için bunun sorumluluğunu yeni bakana yıkmaya çalıştılar” yorumunu yaptı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler