Atanamayan öğretmenler Bakan kapısında

Atama bekleyen öğretmen adayları eylemlerle seslerini duyurmaya çalışıyor.

Yayınlanma: 09.08.2018 - 22:15
Abone Ol google-news

Atanmak için sözleşmeli koşullarını bile kabul eden öğretmen adayları, 20 bin yeni atama kararının ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nın kapısını aşındırmaya başladı. Bakan Ziya Selçuk ile görüşmek için heyet oluşturan öğretmen adayları, mağduriyetlerine yönelik hazırladıkları dosyayı bakanlığa sundu ve atamaların 2017 KPSS puanıyla yapılmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 100 gün içinde 20 bin yeni sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağını duyurmasının ardından gözler Milli Eğitim Bakanlığı’na döndü. Sosyal medyada örgütlenen atanamayan binlerce öğretmenin temsilcileri önceki gün Bakan Ziya Selçuk ile görüşmek için MEB’e gitti. Bakan yerine özel kalemi ile görüşebilen öğretmen adayları, mağduriyetlerini, kendileri ile ilgili olmayan güvenlik soruşturmaları nedeniyle mülakatta binlerce arkadaşlarının elenmesini, kontenjan dağılımdaki adaletsizliği, yaşadıkları haksızlıkları ve taleplerini içeren dosyaları Bakan Selçuk’a ulaştırmak üzere iletti.

Atamaların 2017 KPSS puanlarının dikkate alınarak yapılmasını talep eden öğretmenler, “henüz Maliye Bakanlığı’ndan atamaya ilişkin resmi yazı henüz gelmedi. Hangi yılın puanı ile atama yapılacağı da henüz net değil. Bayramdan önce netleşir” yanıtı aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler