Bilgi Üniversitesi için teklif veren holding yetkilileri konuştu

Bilgi Üniversitesi Vakfı’nın hisselerinin Can Holding’e satıldığı iddia edildi. Üniversite yönetimi iddialara ilişkin herhangi bir açıklama yapmazken, holding yetkilileri "İşbirliği için teklifte bulunduk. Ama süreç henüz tamamlanmadı, görüşmeler devam ediyor” dedi.

Yayınlanma: 05.09.2018 - 21:39
Abone Ol google-news

Bilgi Üniversitesi’nin Vakıf hisselerinin Can Holding’e devredildiği iddia edildi. Okul yönetimi ‘’Bu konuda açıklamamız yok’’ derken, üniversiteyi satın aldığı iddia edilen Can Holding yetkilileri, sözcü.com.tr'ye yaptığı açıklamada satın alma iddialarını yalanladı. Holding yetkilileri, “İşbirliği için teklifte bulunduk. Ama süreç henüz tamamlanmadı, görüşmeler devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Bilgi Üniversitesi'ne ortaklık için başka grupların da teklifte bulunduğunu kaydeden şirket yetkilisi “Süreç tamamlandığında üniversite yönetimi açıklamada bulunacaktır. Şu an için bizim açımızdan kamuoyuna duyurulacak bir gelişme söz konusu değil” diye konuştu.

BİLGİ ÜNİVERSİTESİ'NİN KISA TARİHİ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, 7 Haziran 1996 tarihinde kuruldu. Okulun yönetimi 2006 yılında dünyanın dört bir yanında üniversiteleri bulunan Laurate International ağına geçti. 23.000 öğrencisi, yaklaşık 1.000 akademik personeli, 7 fakültesi, 3 enstitüsü, 4 yüksekokulu ve 3 meslek yüksek okulu ile lisans, lisansüstü, önlisans öğretimi verilen 150'yi aşkın programıyla öğretime devam ediyor. Okul 2017 yılı 30.000'den fazla mezun vermiş durumda.

CAN HOLDİNG KİME AİT?

Can Holding, Doğubeyazıtlı iki kardeşe ait. Cemal Can ve Kemal Can’ın sahibi olduğu Can Holding’in benzin istasyonları, otelleri, hastanesi  bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler