Laiklik makalesine ceza

İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Meslek Yüksekokulu Öğrencisi ve Öğrenci Kolektifi üyesi Doğan Barış Halidi, AKP’nin eğitim politikasını eleştirdiği “Kampüsteki Laiklik Bayrağını Yükseltmeye Dair” başlıklı yazısı nedeniyle rektörlük tarafından bir hafta okuldan uzaklaştırıldı.

Yayınlanma: 26.09.2018 - 23:20
Abone Ol google-news

Doğan Barış Halidi

İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Meslek Yüksekokulu Öğrencisi ve Öğrenci Kolektifi üyesi Doğan Barış Halidi, geçen şubatta “Üniversiteli” gazetesinde yer alan yazısında, “Bin bir emekle geldiğimiz üniversitelerimizde, bir tarafta ruhban sınıfı diyebileceğimiz işbirlikçi, piyasacı, gerici rektörlerle onların kralları, bir tarafta ise gericiliğe karşı laiklik bayrağını sırtlamış bilimsel ve özgür düşünceyi savunan üniversitenin gerçek sahipleri durmaktadır” ifadesine yer vermişti. Ayrıca “Saray iktidarının”, YÖK, polis, soruşturma ve uzaklaştırmalarla durduramadığı gençliği siyasal İslamın boyunduruğu altında tutmak istediğini savunmuştu. Üniversitenin her geçen yıl daha fazla ticarileştirilmesine de karşı çıkmıştı.

Amacını sordular        

Edinilen bilgiye göre rektörlük, yazıya ilişkin soruşturma açtı ve bu kapsamda Halidi’ye “Bu yazı ile üniversitemiz rektörüne, üniversitemiz personeli olan ya da olmayan başka bir kişi, kuruluş ya da zümreye karşı hakaret etme, aşağılama, saygısızlıkta bulunma veya küçük düşürmeyi amaçladınız mı? Eğer amaçladıysanız neden” soruları yöneltildi. Soruşturma sonunda da disiplin suçu işlendiği savıyla 24 Eylül’den itibaren geçerli olmak üzere bir hafta okuldan uzaklaştırma cezası verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler