"Okulda ve Şiddet" sempozyumu

“’Okul ve Şiddet’ temalı “İELEV Okulları 5. Eğitim ve Psikanaliz Sempozyumu” yoğun katılımla gerçekleşti.

Yayınlanma: 08.01.2019 - 14:43
Abone Ol google-news

İELEV Okulları ve Psike İstanbul tarafından, bu yıl beşincisi organize edilen ve psikoloji/ rehberlik ve eğitim alanında çalışan profesyonelleri, akademisyenleri ve öğrencileri bir araya getiren, “İELEV Okulları 5. Eğitim ve Psikanaliz Sempozyumu” yoğun katılımla gerçekleşti.

Gün boyu süren üç oturumda, Yavuz Erten, Banu Keskin, Meral erten, Neslihan Zabcı, Didem Aksüt Dönmez, Sezai Halifeoğlu ve Bilal Albaş’ın sunumlarıyla, geçmişten günümüze “Okul ve Şiddet”, eğitim ve psikanaliz/ psikolojinin perpektifinden değerlendirildi. Şiddetin, çocukluk çağı, aile ortamı ve narsisizm ile bağlantısı, eskiden öğretmenden öğrenciye yönelen şiddetin artık yön değiştirmesi zorba ve mağdurun okuldaki kimlikleri, sosyal medya ile narsisizmin yeni benliği tartışıldı. İELEV Okulları 5. Eğitim ve Psikanaliz Sempozyumu 3 atölye ve 3 olgu sunumu ile sona erdi.

İELEV Okulları Eğitim ve Psikanaliz Sempozyumları Hakkında

Kurumsal ve akademik düzeyde okulun tanıtımına katkı sağlamak amacıyla İstanbul Lisesinin 125. kuruluş yılına dair yapılan etkinliklerden ilham alınarak hazırlanan “Psikolojik Danışma Sempozyumu” İELEV Okulları Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi tarafından 08 Mayıs 2010 tarihinde pek çok eğitimcinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

İlk sempozyum tüm eğitim entelektüelleri için dizayn edilen “Okul ve Gelenek” teması ile gerçekleşmiş oldu. 2012 yılının Ekim ayında İstanbul Psikanaliz Eğitim ve Araştırma Derneği (Psike İstanbul) ile ortak etkinlik konseptine taşındı ve sempozyumun adı “Eğitim, Değişim ve Psikanaliz Sempozyumu” olarak adlandırılmıştır.

Bu çerçevede çalışmanın ikincisini 16 Mart 2013’de günü “Okul ve Şimdi-Günümüzde Okul- Okulda Neler Oluyor-Okula Neler Oluyor?” başlığı ile okul kavramının günümüzde yaşamakta olduğu kavramsal, varoluşsal ve pratik sıkıntılarının paylaşıldığı etkinlik olarak gerçekleştirilmiştir.

Üçüncü sempozyum da 28 Mart 2015 tarihinde “Okul ve Gelecek-Okulun Geleceği Geleceğin Okulu” temasına ayrılmıştır.

4. Eğitim ve Psikanaliz Sempozyumu 1 Nisan 2017’de, “Okul ve Yaratıcılık” adıyla İELEV Özel İlkokulu/ Ortaokulunda gerçekleştirilmiştir. Eğitimde yaratıcılığın önemini ve nasıl güçlü çocuklar yetiştirilebileceği uzman konuşmacılar ile farklı perspektiflerden değerlendirilmiştir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler