KPSS soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı

ÖSYM, bugün yapılan 2016-KPSS'nin Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri bölümlerinin soru kitapçığı ve cevap anahtarını internet sitesi üzerinden yayımladı.

Yayınlanma: 22.05.2016 - 20:39
Abone Ol google-news


2016 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans düzeyi genel yetenek ve genel kültür ilk oturumu saat 9.30'da yapıldı. 2'inci oturum ise 14.00'da gerçekleştirildi.


KPSS SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI YAYIMLANDI


Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkez (ÖSYM) bugün yapılan 2016-KPSS'nin Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri bölümlerinin soru kitapçığı ve cevap anahtarını internet sitesi üzerinde yayımladı.

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, 2016-KPSS'nin Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri bölümlerinin temel soru kitapçığı ile cevap anahtarına saat 18.10'dan itibaren erişilebildiği bildirilerek, şunlar kaydedildi:

"2016-KPSS'de kullanılan sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz."

KPSS'NİN İLK OTURUMU TAMAMLANDI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilen sınavın sabahki oturumunda adaylara, genel yetenek ve genel kültür testlerindeki 120 soruyu cevaplamaları için 120 dakika verildi.
Sabah oturumunda adaylara hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebeden 30'ar, öğleden sonra oturumunda da çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi, uluslararası ilişkilerden 30'ar soru yöneltildi.


KPSS, 29 Mayıs Pazar günü yapılacak 2 oturumla devam edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler