Hasan Âli Yücel tepkisi

Şair, eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel'in adını taşıyan okulun adı İstiklal İlkokulu olarak değiştirildi. Bu değişim tepkilere neden oldu.

Yayınlanma: 01.09.2016 - 20:43
Abone Ol google-news

Cumhuriyetin kuruluş yıllarına damgasını vuran, Köy Enstitülerinin kurucusu, yazar, şair çevirmen, eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Âli Yücel’in adını taşıyan ilkokulun ismi Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz darbe girişimi sonrası İstiklal İlkokulu olarak değiştirildi. Eğitim İş Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, Cumhuriyet’in önemli bir değeri olan Hasan Âli Yücel’in isminin yeniden okula verilmesi için Mili Eğitim Bakanlığı, Valilik ve İl Millli Eğitim Müdürlüğü’nü göreve çağırdı.

Özlü, “15 Temmuz bahane edilerek geçmişte Milli Eğitim Bakanlığı gibi hizmette bulunan, ilimize de önemli katkıları olan bir eğitim duayeninin isminin değiştirilmesi kabul edilemez. Eğitim-İş Trabzon şube olarak yapılan yanlıştan geri dönülmesini ve isim değişikliğinin bir an önce iptal edilmesini talep ediyoruz” dedi. Eğitim Sen Şube Başkanı Muhammet İkinci de “Bu durum FETÖ darbe girişiminden gerekli dersin alınmadığını, laiklik ve aydınlanma karşıtı, fikri paralelliğin ve birlikteliğin sürdüğünü göstermektedir” diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler