Velilerden 'sınav' eylemi

Üç okulun velileri sınava dahil olma isteğiyle toplandı.

Yayınlanma: 24.05.2018 - 17:47
Abone Ol google-news

 


Liselere giriş sisteminde sınavla öğrenci alacak okullar listesine dahil edilmeyen Maltepe Anadolu Lisesi, Sarıyer 100. Yıl Rotary Anadolu Lisesi ve Çağrıbey Anadolu Lisesi velileri, okullarının bu listeye alınması isteğiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplandı.

Burada bir açıklama yapan veliler, şunları söyledi:

10 Nisan 2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığınca ilan edilen "Sınavla Öğrenci Alacak Orta Öğretim Kurumları Listesi" kapsamında İstanbul'daki okullarımızdan Maltepe Anadolu Lisesi, Sarıyer 100. Yıl Rotary Anadolu Lisesi ve Çağrıbey Anadolu Lisesi'ne yer verilmemiştir. 

İnceleme yapıldığında, İstanbul'un neredeyse tüm ilçelerinde daha önce kullanılan puanlama sisteminde ilk 3 sırada yer alan okulların söz konusu listeye dahil edildiği görülmektedir. Ancak gerek yerleştirmeye esas taban puan, gerekse eğitim/öğretim kalitesi açısından Maltepe, Üsküdar ve Sarıyer ilçeleri dahilinde ilk sıralarda yer alan bu üç okulumuz listeye alınmamıştır. Bu durum, Maltepe Anadolu Lisesi, Sarıyer 100. Yıl Rotary Anadolu Lisesi ve Çağrıbey Anadolu Lisesinde büyük emekler harcayan öğrenciler, onların hedeflerine ulaşabilmesi için her türlü desteği veren biz veliler ve ayrıca velisi olduğumuz söz konusu okullar için büyük bir mağduriyet oluşturmaktadır. 

Bulundukları ilçelerde ilk sıralarda yer almalarının yanı sıra elde ettikleri başarılarla İstanbul'un en seçkin eğitim kurumları arasında önemli bir yere sahip olan okullarımızın hak ettikleri şekilde "Sınavla Öğrenci Alacak Orta öğretim Kurumları Listesi" kapsamına alınarak öğrencilerin, velilerin ve bu üç okulumuzun mağduriyetinin ortadan kaldırılması için, bu kararın alınmasında en büyük payı olan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile daha önce temsili olarak yaptığımız görüşmeyi bu defa çok sayıda velinin katılımıyla bir kez daha yapmaya geldik. 

Bugüne kadar tatmin edici bir açıklama alamadığımız "Sınavla Öğrenci Alacak Orta öğretim Kurumları Listesi" ne neden alınmadığımızı sormaya; Milli Eğitim mevzuatı bakımından hiçbir hukuki dayanağı olmayan, kamu yararı gözetmeyen bu hatalı kararın gerekçelerini öğrenmeye geldik. 

Esasen nitelikli-niteliksiz ayrımının yanlışlığını söylemeye geldik. 

Bizi ikna edecek haklı bir gerekçe sunamayacaklarını bildiğimiz için, bir an önce bu yanlıştan dönmeleri talebinde bulunmaya geldik. 

Sınavlar yaklaşmışken, bu yanlış karardan dönülmesi için gerekenleri yapacaklarına dair söz alırsak, kendilerini takdir edeceğimizi söylemeye geldik. 

Eğer üzerlerine düşeni yapmazlarsa, kendilerini toplumun vicdanına havale edeceğimizi bildirmeye geldik. 

 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler