'Milli duruş'la ev satılacak

Gayrimenkulde peşinat ve fiyat indirimi ile faiz desteği sunan ve 100 bin konutu kapsayan kampanya başlatıldı. Kampanya ile 10 milyar TL üzeri satış bekleniyor

Yayınlanma: 28.08.2018 - 22:21
Abone Ol google-news
<video:1066462>

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteği ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER), İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) ve Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) başta olmak üzere sektörün önde gelen kuruluşları ve Emlak Konut GYO’nun da aralarında bulunduğu şirketlerin katılımıyla gayrimenkul sektörüne yönelik kampanya başlatıldı.

Faizler yüzde 0.98’e çekildi ve yüzde 10 indirim yapıldı, 120 ay vade uygulandı. 31 Ekim’e kadar sürecek kampanya ile ilgili konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Şu anda milli ve yerli bir duruş sergileniyor. Bugün sektör için fedakârlık günü” dedi.

Stoklar eritilecek

Yastık altındaki döviz ve altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla başlatılan kampanyada 10 milyar liranın üzerinde satışa ulaşılması planlanıyor. Özellikle faiz yükünün firmalar tarafından karşılanacak olması nedeniyle kampanyada ‘kâr’ beklentileri bulunmadığını belirten gayrimenkul sektörü temsilcileri, buna karşın kampanyanın mevcut stokların eritilmesi ve sektörde nakit akışı sağlanması açısından sektöre katkı sağlayacağına işaret ediyor. Konut alıcısının peşinatı ödediği tarihteki döviz kuru baz alındığında, bir yıl sonra kurda bir artış meydana gelmişse, konut alıcısının kur kaynaklı uğradığı kayıp, konutun kalan taksitlerinden düşülecek.

30’u aşkın proje

Emlak Konut’un kampanyaya dahil olan projeleri şöyle:
Adım İstanbul, Avangart İstanbul, Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupark Bahçekent, Avrupark Hayat, Başkent Emlak Konutları, Büyükyalı İstanbul, Cer İstanbul, Ebruli Ispartakule, Esenler Emlak Konutları, Evora Denizli, Evvel İstanbul, Gebze Emlak Konutları 3, İdealist Cadde, Karat 34, Koordinat Çayyolu, Körfezkent Çarşı, Köy, Kuzey Yakası, Merkez Ankara, Nevşehir Emlak Konutları, Nidapark İstinye, Nidapark Kayaşehir, Nidapark Küçükyalı, Niğde Emlak Konutları, Ofis Karat Bakırköy, Semt Bahçekent, Sofa Loca, Temaşehir Konya, Tual Adalar, Tual Bahçekent, Validebağ Konakları, Yeniköy Konakları.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler