iPhone hisseleri yükselmeye devam ediyor

Yeni iPhone modellerinin duyurulmasına sayılı günler kala, Apple`ın hisselerinin değeri tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Yayınlanma: 03.09.2018 - 16:53
Abone Ol google-news

2 Ağustos'ta 1 trilyon dolar değerine ulaşan ABD'nin ilk şirketi olan Apple, bu ticari başarının ardından yükselişini hızla sürdürüyor. Ağustos ayını bitirirken hisseleri %10 artış gösteren Apple, 1.1 trilyon dolara çok yaklaştı. Hisselerin değeri ise geçtiğimiz ayın son cuma günü 228.87 dolara ulaştı. Şirketin hisseleri son olarak yüzde 1,16 artışla 227,63 dolardan günü kapatmıştı.

Apple'da tablo gayet olumlu olmasına karşın analistlerin beklentisi, 1 trilyon doları gören şirketin düşüşe geçeceği yönündeydi. Ancak yaklaşık %10'luk artış, hisseler üzerindeki olumsuz düşüncelerin dağılmasını da sağladı.

Bazı borsa uzmanları ve şirketler, 12 Eylül'de yapılacak yeni iPhone'ların lansmanı öncesi hisselerin tekrardan sıçrayacağını öngörerek hisse satın alıyor. Böylece hızlı kâr elde etmeyi planlayan borsacıların, iPhone'lar duyurulduktan kısa bir süre sonra hisseleri elden çıkarmayı düşündüğü de belirtiliyor. Yeni telefonların satışları beklentileri karşılamazsa, hisselerin düşmesi de söz konusu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon