CHP: Zamların önüne geçilmeli

CHP: İktidar, temel harcamalar üzerinde açığa çıkan fahiş zam oranları için denetimleri artırmalı.

Yayınlanma: 13.09.2018 - 22:10
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Emek Büroları Genel Koordinatörü Veli Ağbaba, halkın temel besin maddeleri için yaptığı harcamaları ve asgari ücretle geçinen emekçilerin alım güçlerini değerlendiren bir rapor hazırladı.

Raporda, “Yüksek enflasyon oranı göz önüne alınarak, ülkemizdeki yoksulluk ve açlık sınırının gösterdiği veriler hesaba katılarak, bir an önce çalışanlarımızın ücretleri yeniden hesaplanmalı.  iktidar, temel harcamalar üzerinde açığa çıkan fahiş zam oranları için gerekli denetimleri bir an önce sıklaştırmalı, artan zamların önüne bir an evvel geçmeli” denildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi ekonomist Burhan Şenatalar, krizin bu kadar derin yaşanmasının en önemli nedeninin, her kurumu kendisine bağlayan tek adam rejimi olduğunu söyledi.

Şenatalar, Diyarbakır’da iş dünyası ve ekonomi çevreleriyle yaptığı görüşmelerden edindiği izlenimler ve gözlemleri ile ilgili olarak, partisinin Diyarbakır il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Şenatalar “Bölge, ekonomik gelişmelerden hak ettiği payı alamıyor. Bölgesel teşvik sistemi getirilmeli. Şu anda bölgenin sorunları ile Türkiye’nin sorunu üst üste gelmiş durumda” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler