‘Şeker’i satmaya devam!

Şeker fabrikalarının satılmasının ardından Şeker Fabrikaları AŞ’ye ait çok sayıda taşınmaz daha ihaleye çıkarıldı.

Yayınlanma: 03.10.2018 - 23:34
Abone Ol google-news

Şeker fabrikalarının satılmasının ardından, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ, Türkiye genelindeki 16 taşınmazı daha satışa çıkardı. Taşınmazların en büyüğü 8 bin metrekareye yakın. İhalelerde son teklif verme tarihi için 12 gün gibi kısa bir süre verilmesi de dikkat çekti.

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’nin özelleştirme ilanı dün yayımlandı. İlana göre Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’ye ait Türkiye genelindeki 16 taşınmaz satış yöntemi ile özelleştirilecek. Taşınmazlar Edirne Merkez, Keşan, Uzunköprü; Çorum Sungurlu, Alaca; Adana Tufanbeyli; Bayburt Merkez; Erzincan Çayırlı; Erzurum Horasan, Pasinler; Kırşehir Karaman; Yozgat Akdağmadeni, Çekerek, Sarıkaya ilçelerinde bulunuyor. Satışa çıkarılan taşınmazların en küçüğü 415, en büyüğü ise 8 bin metrekareye yakın. Geçici teminat bedelleri ise 23 bin lira ile 295 bin lira arasında değişiyor. Bütün taşınmazlar için son teklif günü 15 Ekim. Bu arada son teklif tarihi için aranın çok kısa tutulması dikkat çekti. Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ son teklif verme tarihini isterse uzatabilecek. İhaleler birden fazla teklif sahibinden kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapılarak “pazarlık usulü” ile gerçekleştirilecek. İhale Komisyonu’nca gerekli görüldüğü takdirde ihale pazarlık görüşmelerine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile yapılacak açık artırma ile de sonuçlandırılabilecek. İhalelere gerçek ve tüzel kişiler ile ortak girişim grupları da katılabilecek. Taşınmazların birine teklif verilebileceği gibi ayrı ayrı olmak koşulu ile birden fazla taşınmaz için de teklif verilebilecek. Teklif sahipleri tekliflerini TL olarak verecek.

Biri hariç hepsi satıldı

Hükümet 14 şeker fabrikasını satışa çıkarmıştı. Bu fabrikalardan biri hariç hepsi satıldı. Şeker-İş Sendikası 5 fabrikanın satışına karşı dava açtı. Bu arada Bor Şeker Fabrikası’nın şartnameye aykırı olarak devredildiği de ortaya çıkmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler