'2.5 milyon genç kayıp!'

CHP'li Kani Beko, işsizliğin korkunç boyutlara ulaştığını belirterek, İki buçuk milyon gencin kaçak çalıştığını söyledi.

Yayınlanma: 07.10.2018 - 21:41
Abone Ol google-news

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, işsizliğin korkunç boyutlara ulaştığını kaydederek “İki buçuk milyon genç, asgari ücret yetmediği için sigortasını maaşına ekleterek kaçak çalışıyor. Bu gençlerimiz kayıp” dedi.

İzmir’de oturduğu Karabağlar Muammer Akar mahallesinde komşularıyla kahvaltıda bir araya gelen i Beko, “Ülkede ekonomik kriz devam ederken, ülke açlık, işsizlik, sefaletin pençesindeyken, işverenler vergi, sigorta, kıdem tazminatı vermemek için fabrikalarını yakarken, gençlerimizin durumu ve işsizliğin boyutu korkunç. DİSK Genel Başkanı iken Türkiye’de 2 buçuk milyon gencin nerede olduğunu 1 yıl boyunca araştırdık. Üniversiteleri bitiren, askerliğini yapan bu gençlerimiz, işverenlerle asgari ücretin sigortasını ve vergisini de bana ver diye pazarlık yapıyor. 2 buçuk milyonunun üzerinde genç tehlikeli ve riskli işlerde çalışıyor. Bu gençler kayıp” diye konuştu. 

‘Cumhuriyet’ten şaşınca’

Ülkede yaşanan krizin etkilerini anlatan Beko, “Türkiye’de yaşayan 82 milyon insan bunu hak etmiyor. Siz Cumhuriyet ilkelerinden şaştınız. Mustafa Kemal’in ilkelerinden şaştınız ve memleketi bu hale getirdiniz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler