Dolar 1 haftanın en yükseğine tırmandı

Dolar, Fed'in politika toplantısının ardından önemli paralar karşısında bir haftanın en yüksek seviyesinden işlem gördü.

Yayınlanma: 09.11.2018 - 13:23
Abone Ol google-news

Dolar, Fed'in faizleri sabit tutarken sıkılaştırmacı duruşunu teyit ederek Aralık ayında gidilebilecek bir faiz artırımı için zemin hazırlamasıyla euro ve sterlin karşısında yükseldi.

Reuters'da yer alan haber şöyle: Döviz piyasasında yatırımcıların dikkati tekrar ABD ile faizlerin aşırı düşük seviyelerde kaldığı Japonya gibi diğer büyük ekonomiler arasındaki para politikası ayrışmasına döndü. Yen, dolar karşısında beş haftanın düşüğüne yakın seyretti.

Doların altı önemli piyasa parası karşısındaki değerini takip eden Dolar Endeksi (DXY), Cuma günkü işlemlerde 96.75 puan ile bir haftanın en yüksek seviyesine geldi.

NAB döviz stratejisi birim yöneticisi Ray Attrill, “Fed Aralık'ta faiz artırımına hazırlanıyor gibi görünüyor. Hisse senedi piyasasında Ekim ayındaki düzeltmeden büyük ölçüde etkilenmediler.” dedi. Attrill, güçlü doları son birkaç seansta zayıf euro ve huzursuz bir sterlinin takip ettiğini ekledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler