CHP'li Sındır: Artık çiftçi acaba üretim yapmasam mı diyor

Ekonomideki gelişmeleri değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, "Artık çiftçi, üretim yapmamanın maliyetini hesaplıyor acaba üretim yapmasam mı diyor ve her geçen gün üretici, üretimden yavaş yavaş kopuyor." ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 09.11.2018 - 19:45
Abone Ol google-news

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Ticaret Bakanlığının 2019 yılı bütçesinin görüşmeleri devam ediyor. CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır komisyondaki konuşmasında Türkiye'deki ekonomik süreci değerlendirdi.

 'Artık çiftçi acaba üretim yapmasam mı diyor'

Girdi fiyatlarının çok yüksek olmasının tarım ürünlerinde en büyük sorun olduğunu ifade eden Sındır, üreticinin, girdi fiyatlarının yüksek olmasının yarattığı baskı ile ürününü hasat edip etmemeyi düşündüğünü, hasat ettiğinde aracı kartellerinin baskısı altında ürününü ederi fiyatından satamadığını, bunun üretimden kopmaya neden olan bir sürece evrildiğini belirtti. Sındır, "Artık çiftçi, üretim yapmamanın maliyetini hesaplıyor acaba üretim yapmasam mı diyor ve her geçen gün üretici, üretimden yavaş yavaş kopuyor." dedi.

Sındır, enflasyonla topyekün mücadelenin mutfaklara uğramadığını savunarak, gıda fiyatlarında yaşanan artışın doğrudan vatandaşın mutfağını, cebini ve huzurunu etkilediğini dile getirdi.

 

 

 

 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler