“Asgari ücrette vergi yüzde sıfır olsun"

Vergilerin yüksek olduğunu belirten TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Asgari ücrette vergi yüzde sıfır olsun da işçimiz hiç olmazsa 2 bin 500 lira alsın” dedi.

Yayınlanma: 22.12.2018 - 22:17
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1176931,1176656>

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, asgari ücrette verginin kaldırılmasını önerdi. İş dünyasının sıkıntılarından birisinin istihdam üzerindeki vergi yükleri olduğuna dikkati çeken TOBB Başkanı, ‘Sakarya’nın Yıldızları Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada “Asgari ücret 1600 lira ama bana maliyeti 2 bin 500 lira. Biz de diyoruz ki, ‘İşçimiz daha fazla alsın’ ama üzerimizdeki vergi yükünü kaldırın, asgari ücrette yüzde sıfır olsun da işçimiz hiç olmazsa 2 bin 500 lira alsın” dedi.

“Normal istihdam üzerindeki vergi yüklerinde dünyada şampiyonuz” diyen Hisarcıklıoğlu, “Enerji maliyetlerimiz çok yükseldi. Öteki taraftan, krediye ulaşım çok zorlaştı ve kredi yok, hem çok pahalı. Faizler çok yüksek. Yüksek enflasyon döneminden kalma özellikle peşin vergi yükü üzerimizde, bunun kaldırılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Aynı toplantıda konuşan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, özelleştirme kapsamına alınan Altay Tankı’nın üretileceği ve bin kişinin çalıştığı Tank Palet Fabrikası için, “Kimse bir şey bilmiyor. O işçilerin yerine koyun kendinizi. Onların zarar göreceği bir şey yaptırmayız” dedi. l Ekonomi Servisi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler