Belediye istihdamın lokomotifi

CHP’nin İBB başkan adayı İmamoğlu TÜSİAD’la bir araya geldi, projelerini anlattı. TÜSİAD’ın İmamoğlu ile buluştuğu toplantı öncesi açıklama yapan Bilecik, İstanbul’un büyük sorunları olduğuna dikkat çekti. İmamoğlu da istihdam sorununa çözüm bulacaklarını söyledi.

Yayınlanma: 18.02.2019 - 20:58
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu, TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik ve yönetim kurulunu ziyaret ederek projeleri hakkında bilgi verdi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı öncesinde İmamoğlu ve Bilecik gazetecilere açıklamalarda bulundu.

TÜSİAD’ın her seçim öncesi bir gelenek olarak parti liderlerini ya da belediye başkan adaylarını ağırladığını belirten Erol Bilecik, “İstanbul’un bir hayli sorunları var. Özellikle bize miras olan tarihi bu muazzam siluetinin, gerçekten beton bloklarla bozulması, yeşil alanların son derece azalmış olması, yani İstanbul’un adeta bir akciğerlerinde, solunum yollarında bir sıkıntı olduğu hepimizin dikkatini çekiyor. Sayın İmamoğlu’nun bu konulardaki görüşlerini ve vizyonlarını soracağız. İstanbul’da yaşayan insanlar olarak, İstanbul’un ‘akan bir şehir’ olmasını arzu ediyoruz” dedi.

İmamoğlu da “Gündemimizde her ne kadar seçim varsa da İstanbul’un yaşadığı sorunlar var. Bu sorunların arasında ne yazık ki ekonomi de var. Bizim için 2 kavram çok kıymetli. Biri şeffalık, ikincisi katılımcılık. Yönetmeye talip olduğumuz bu kentin, yönetim sürecinde de sürdürülebilir bir ilişkiyi nasıl kuracağımızın bir ön buluşması diyebiliriz” diye konuştu.

‘Bilmesi mümkün değil’
Toplantının ardından gazetecilerin Binali Yıldırım’ın, “İş istihdamı yaratmak belediyelerin işi değildir”sözlerini anımsatması üzerine İmamoğlu, “Sayın Yıldırım’ın, ‘Bu belediyelerin işi değil’ derken, bunu kötü niyetli söylediğini düşünmüyorum. Bilmesi mümkün değil, çünkü belediye başkanlığı yapmadı. Ben, belediye başkanlığı yaptım. Yoğun işsizliğin konuşulduğu yerde, en lokomotif kurumlardan biri belediyelerdir” dedi. Yıldırım’ın istifasıyla ilgili soruya ise İmamoğlu,“Baştan istifa etseydi, en doğrusuydu. Bu saatten sonra ne yaparsa çok anlamı yok açıkçası” yanıtı verdi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler