Yerli baz istasyonu atağı

Turkcell ile ULAK Haberleşme arasında imzalanan ve bu yıldan geçerli olmak üzere 4 senelik bir dönemi kapsayan anlaşmayla, Turkcell’in Türkiye çapında toplamda 2 bin 650 adet sahasında yerli ve milli baz istasyonu Ulak kullanılacak.

Yayınlanma: 26.02.2019 - 22:47
Abone Ol google-news

Anlaşma, Barselona’daki Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça’nın katılımıyla yapıldı. Anlaşma kapsamında ilk olarak Türkiye’nin kuzeyinden başlayacak olan projeyle, Ulak baz istasyonlarının Türkiye’nin farklı bölgelerinde de devreye alınarak yaygınlaşması hedefleniyor.

Vestel Android Pie TV üretecek

Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’ne katılan Vestel, Google ile işbirliği yaparak, Android Pie işletim sistemi ile çalışan Android TV üreteceğini duyurdu. Vestel, Android TV ürün gamını 2019 Mayıs’ta Türkiye’den başlamak üzere Avrupa’da piyasaya sürecek.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, tüketicilerin bu televizyonlar ile Türkçe desteği de gelen Google Asistan üzerinden sesli komutlarla uygulamalara erişebileceğini ve ekran üzerinden yine sesli komutla ortam ışıklarını kontrol edebileceğini anlattı.

MWC 2019’da Venus’ün yeni modeli Venus V7’yi de ilk kez tanıtan Vestel, üst segment modeli olan Venus Z30’un satışa çıktığını da duyurdu. Son dönemde akıllı telefonların araba fiyatlarıyla yarışır hale geldiğini anlatan Erdoğan, akıllı telefon serisi Venus’ün orta segmentte bir ürün olduğunu söyledi.

5G ile ameliyat

Huawei ile işbirliğine giden Türk Telekom, Türkiye’nin ilk 5G bulut uygulaması olma özelliğini taşıyan bir çalışmaya imza attı. Bu işbirliği ile 5G uygulama alanlarını geliştireceklerini söyleyen Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, “5G teknolojisinin sağladığı sanal gerçeklik ile cerrahlar uzaktan ameliyat yapılabilecek” dedi.

549 Avro’ya  giyilebilir telefon

Bu yıl fuarda öne çıkan ürünlerden biri Çinli şirket Nubia’nın, yeni nesil telefonu Nubia Alpha’yı tanıtması oldu. Akıllı saate benzeyen Alpha, esnek ekranı aracılığıyla giyilebilir akıllı telefon olarak kullanılabiliyor. 4G’yi destekleyen akıllı saatin bluetooth’lu modeli 449 Avro, eSIM’li modeli ise 549 Avro fiyatla satışa sunulacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler