Market markasına sınırlama geliyor

Ticaret Bakanı Pekcan, "Marketler genelde kendi markalarıyla üretim yaptırıp satıyorlar. Buna bir sınırlama getirip, diğer üreticilerin de bu marketlerde yer almasını zorunlu kılacağız" dedi.

Yayınlanma: 20.03.2019 - 13:33
Abone Ol google-news

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odasında (NTSO) düzenlenen "esnaf buluşması" programında iş insanlarıyla bir araya geldi.

<haber-dikey:1190298>

Market markalarına sınırlama 

Perakende Yasası konusundaki çalışmalara da değinen Pekcan, "Perakende Yasası ile ilgili çalışma yapıyoruz. Yöresel ürünün marketlerde yer almasıyla ilgili belli raf oranını zorunlu kılıyoruz. Marketler genelde kendi markalarıyla üretim yaptırıp satıyorlar. Buna bir sınırlama getirip, diğer üreticilerin de bu marketlerde yer almasını zorunlu kılacağız. Bu üreticilerimizi, iç piyasada güçlü, ayağının üstünde duran ve rekabetçi firmalar haline getirmedikçe, bunları uluslararası firmalara taşıyıp, ihracatçı yapamayız. Sizleri, el ele vererek ülke ekonomimizi daha güzele, refah düzeyimizi daha da artıracak tedbirleri beraber alarak, hepinizi ihracatçı olmaya davet ediyorum" dedi.

"Enflasyon hızla yükselişe geçer"

Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği (PLAT) Yönetim Kurulu Başkanı İmer Özer, market markalı ürünlere sınırlama getirilmek istenmesine anlam veremediklerini belirterek “Böyle bir düzenleme hayata geçerse enflasyon hızla yükselişe geçer. Geçen sene enflasyondaki artış karşısında market markalı ürünler (Private Label) adeta tüketicinin can simidi oldu” dedi. 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler