Arçelik Romanya’da büyüyor

Oğuzhan Öztürk, Türkiye’den 80’den fazla tedarikçiyle çalıştıklarını da söyledi.

Yayınlanma: 18.07.2019 - 22:59
Abone Ol google-news

Koç Holding şirketlerinden Arçelik’in 2018 sonunda 150 milyon Avro yatırımla Romanya’da açtığı çamaşır makinesi fabrikasından 85 ülkeye ihracat yapmayı planlıyor. Bu fabrika ile dijital yetkinliklerini zirveye taşıdıklarını belirten Arçelik Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk, “Sanayi Devrimi’nin en gelişmiş uygulamalarını barındıran akıllı fabrikamız, beyaz eşya sektörü açısından bir kutup yıldızı olacak” dedi.

İstihdam artacak
Ulmi’deki fabrikanın ağırlı olarak Türk mühendisler tarafından 1 yılda tamamlandığını ve buranın Romanya’da açılmasının en önemli sebebinin lojistik olduğuna dikkat çeken Oğuzhan Öztürk özetle şunları söyledi:
“Buradan tüm Avrupa’ya ve diğer Arçelik iştiraklerine ürünlerimizi sevk edeceğiz. Yıllık üretim kapasitesi 2020’de 2.2 milyon adete ulaşacak olan fabrikamızdan 85 ülkeye ihracat yapacağız. Şu an bu fabrikada 318 kişi çalışıyor. Kapasitenin 1.1 milyona ulaşması halinde çalışan sayısı 450’ye, tam kapasiteye ulaşması halinde ise çalışan sayısı 765’e yükselecek.”
Öztürk, ayrıca bu fabrikanın Dünya Ekonomik Forumu (WEF) tarafından oluşturulan “Global LighthouseNetwork” seçmelerinde, 2019 yılında ilk 10 fabrika arasına girdiğini aktardı. 

Red Dot’tan iki ödül aldı

Arçelik, tasarım dünyasının en önemli yarışmalarından biri olan ve otoritelerce kabul edilen bir kalite onayı olma özelliği taşıyan Red Dot Ödülleri Töreni’nde 2 ürünüyle ödül almaya hak kazandı. Red Dot Tasarım Ödülleri jürisi tarafından Telve Duo ve Grundig Saç Kurutma Makinesi, “Red Dot Award: Product Design” kategorisinde ödüle layık bulundu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler