Fibabanka’ya yabancı ortak

Asya, Afrika, Latin Amerika ve Ortadoğu’da yatırımlar yapıp, 25’i aşkın ülkede ofisi bulunan Abraaj Group, Türkiye’de de aktif bir şekilde yatırım yapıyor.

Yayınlanma: 07.06.2016 - 04:35
Abone Ol google-news

Büyüyen piyasalara yatırımları ile ön plana çıkan Abraaj, Türkiye’deki 9. yatırımı olarak Fibabanka’dan yüzde 9.95 hisse aldığını duyurdu.

Şube artıracak

Şirketin internet sitesinde yer alan açıklamada, Fibabanka’nın Abraaj Group’tan aldığı desteği şubelerini artırmak ve büyümesine katkı sağlamak amacıyla kullanılacağı ifade edildi. Hisse alım sürecinin gerekli izinlerin alınmayışıyla 2016’nın 3. çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Abraaj Group ile yaptıkları stratejik ortaklığı olumlu bulduklarını söylerken, Abraaj Group Kurucusu ve Grup İcra Başkanı Arif Naqvi ise Fibabanka’yı Türk bankacılık sektöründe çok hızlı büyüyen bir oyuncu olarak gördüklerini belirtti.

Dokuz yıldır var

Abraaj’ın Türkiye’deki daha önceki yatırımları arasında 2014’te yüzde 25 hissesini satın aldığı Hepsiburada.com ve Aralık 2007’de yatırım yaptığı Acıbadem Hastanesi bulunuyor. 2015’de sağlık alanına yeniden giriş yapan Abraaj, tıbbi malzeme üreticisi olan Yü-Ce Tıbbi Gereçler’e yatırım yapmıştı. Numarine, Viking Petrol, Midpoint şirketin diğer yatırım yaptığı alanlar olarak biliniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler