Sosyal sorumluluk için 5 milyon dolar kaynak

Opet, 17 yıldır hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle uluslararası başarılara imza atıyor.

Yayınlanma: 23.10.2017 - 22:24
Abone Ol google-news

Akaryakıt sektöründe yüzde 17.8’lik pazar payıyla ikinci sırada yer alan Opet’in iddiasını her fırsatta vurguladığı alanlardan biri de toplumsal fayda yaratacak projeler. Şirket, 2000’de başlattığı Temiz Tuvalet kampanyasından bugüne birçok projeyi hayata geçirdi. Bunlar arasında yer alan Trafik Dedektifleri projesi Barselona’da yapılan Stevie Awards’tan iki altın ödülle döndü. Trafik Dedektifleri Projesi’ne Avrupa- Yılın Kurumsal Sorumluluk Programı ve Avrupa-Yılın Sağlık, Güvenlik ve Çevre Programı Altın Ödülleri verildi. Opet Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk, “Bir ülkenin gelişmişlik düzeyini tuvaletleri ve trafiği gösterir. Her ikisinde de değişim yaratmak için yola çıktık” dedi. “Sosyal sorumluluğu içselleştirdik, ne kadar hayır işi yaparsak o kadar kazanırız” diyen Öztürk, bu kapsamda her yıl bütçeden 5 milyon dolar ayırdıklarını söyledi. Öztürk, ödül aldıkları Trafik Dedektörleri projesiyle 650 eğitimli polisle, üç yılda 3-17 yaş arası 3.5 milyon çocuğa eğitim verdiklerini anlattı. Proje sonrası 2013-2016 yılları arasında çocuk ve gençlerin karıştığı kazalarda can kaybının yüzde 16.9 azaldığını kaydeden Öztürk, “Bu olumlu değişim, projenin Avrupa’da ‘Yılın Kurumsal Sorumluluk Programı’ seçilmesinde etken oldu” dedi. Öztürk, projenin bütçesinin 3 milyon doları aştığını belirtti.

Koç da memnun

2002 sonunda Öztürkler Petrolcülük’ün yüzde 50 hissesini 125 milyon dolara Koç Ailesi’ne satan Opet’te başarılı bir yönetim paylaşımı olduğuna işaret eden Nurten Öztürk, ortaklarının sosyal sorumluluk alanındaki faaliyetlerinden son derece memnun olduğunun da altını çizdi.

‘Bize küfrettirme’

Antalyaspor’un Başkanı olan oğlu Ali Şafak Öztürk’ün bu alana girmesiyle ilgili Nurten Öztürk, “Oğlum bu konudan ilk bahsettiğinde ‘İnsanları bize küfrettirme’ dedim. Ama o dedi ki, ‘Barcelona ve Real Madrid takımları şehirlerinin bugünkü turizm potansiyellerinde büyük rol oynadı. Biz de Antalyaspor’u güçlendirmeliyiz.’ Haklıydı” şeklinde konuştu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler