FED'den faiz sinyali

ABD Merkez Bankasının (Fed) son toplantısına ait tutanaklar, Fed yetkililerinin haziran toplantısında faiz artırılmasını destekleyeceğine işaret etti.

Yayınlanma: 23.05.2018 - 23:00
Abone Ol google-news

Fed , Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) 1-2 Mayıs tarihlerinde düzenlenen son toplantısına ilişkin tutanaklarını yayınladı.

FOMC üyelerinin politika faizini yüzde 1,50 -1,75 aralığında sabit tutma kararı aldığı toplantının tutanaklarında, Amerikan ekonomisine ve para politikasına yönelik değerlendirmelere yer verildi.

Ülkede ekonomik faaliyetlerin ve iş gücü piyasasının güçlenmeye devam ettiği vurgulanan tutanaklarda, son enflasyon verilerinin yüzde 2 hedefine ulaşılacağına dair güven verdiği belirtildi. Tutanaklar, Fed yetkililerinin, güçlü ekonomik görünüm ışığında sıkılaştırmaya devam edilmesini desteklediğini ortaya koyarken, "Üyelerin çoğu, gelecek bilgilerin ekonomik görünümü genel olarak teyit etmesi durumunda, FOMC'nin yakında politika desteğinin azaltılması için bir adım daha atmasının muhtemelen uygun olacağını öngördü." ifadelerine yer verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler