TL'deki düşüş Arjantin pesosunun yüzünü güldürdü

Financial Times'da yayımlanan Roger Blitz imzalı bir analizde, TL'nin düşüşünden en çok faydalananın Arjantin pesosu olduğunu öne sürüldü

Yayınlanma: 24.05.2018 - 11:27
Abone Ol google-news

Financial Times'da yayımlanan Roger Blitz imzalı bir analizde, TL'nin düşüşünden en çok faydalananın Arjantin pesosu olduğunu öne sürdü.

Arjantin pesosunun TL kadar değer kaybetmediğini yazan Blitz, bunun nedenini Arjantin Cumhurbaşkanı Mauricio Macri ve Recep Tayyip Erdoğan'ın para politikaları konusundaki farklı tutumlarında görüyor.

Ekonomist, geçtiğimiz on günde pesonun değeri 3 puan artarken, TL'nin dolar karşısında değer kaybetmeye devam ettiğini vurguladı. Yazıya göre Arjantin pesoyu dengelemek için döviz piyasasına müdahale etmeyi ve faizleri yüzde 40 artırmayı seçti, ayrıca IMF ile görüşmelerini sürdüyor. Buna karşın Recep Tayyip Erdoğan'ın faizlerin yükseltilmesine karşı olmasının Merkez Bankası'nı "paralize" ettiğini ifade eden Roger Blitz, faiz artırımı kararının çok geç alındığını da sözlerine ekliyor. Türk lirasının türbülansı devam edecek diyen analist, perşembe günü Erdoğan'ın seçim kampanyasının başlamasıyla birlikte piyasaların Merkez Bankası'nın ne kadar ileri gidebileceğini test edeceğini ekliyor.

Goldman Sachs'ın açıklamalarından yola çıkarak Arjantin'in ciddi finansal yaralar aldığını belirten Blitz, yatırımcıların Arjantin'in bu durumdan çıkacağına inandığını vurguluyor ve "Yatırımcıların Türkiye hakkındaki düşünceleri pek de bu yönde değil" diye ekliyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler