Süreyya Operası Beste Yarışması sonuçlandı

Birincilik Ödülü'nün sahibi 31 yaşındaki besteci Onur Arınç Duran oldu.

Yayınlanma: 28.03.2018 - 10:45
Abone Ol google-news

Genç besteciler için düzenlenen “Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası 2.Ulusal Beste Yarışması” önceki gün final konseri ve ödül töreniyle sona erdi. Birincilik ödülünün sahibi Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı kompozisyon bölümü mezunu ve yüksek lisansta kompozisyon ve orkestra şefliğine devam eden Onur Arınç Duran (31) oldu.

 Aynı kompozisyon bölümünden yüksek şeref öğrencisi olarak mezun olan ve yüksek lisansa kabul edilen Baran Doğaç Ünal (24) ikincilik, gene aynı okulda kompozisyon ve orkestrasyon çalışan Mustafa Burak Soykan (28) üçüncülük ödülünü kazandı.

 Moskova Çaykovski Devlet Konservatuvarı’nı bitiren ve Samsun Devlet Opera ve Balesi’nde orkestra şefliği yapmakta olan Kandemir Artun Hoinic (33) ve MİAM’da yüksek lisansını tamamlayan ve şu anda İstanbul Üniversitesi Devlet Konservartuvarı sanatta yeterlilik öğrencisi olan Salih Kartal (30) mansiyon aldılar.

 Şef Gürel Aykal yönetimindeki İstanbul Sinfonietta Orkestrası yarışmaya katılan 35 yaş altı genç Türk besteciler arasından finale kalan beş eseri seslendirdi. Konserin ardından Gürer Aykal, Rengim Gökmen, Yalçın Tura, Hasan Uçarsu, Turgay Erdener ve Oğuzhan Balcı'dan oluşan jüri değerlendirmesini yaparken dinleyici jürisi de fuayede oy kullandı. "Dinleyici Özel Ödülü" nü Kartal aldı.

Geçen yıl da bestelerin ilk seslendirilişini yapan Aykal, bu güç görevi başarıyla üstlenen orkestraya teşekkür etti. Genç bestecilere hangi tür beste yapacaklarsa, (sinfonietta, divertimento, konçerto grosso v.s.) o türde verilmiş eserleri çok iyi inceleyerek işe başlamalarını önerdi, ödül alanları kutladı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler