Mehmet Topal: Stoper oynamayı sevmiyorum

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Mehmet Topal, sarı-lacivertlilerin yeni sezon hazırlılarını sürdürdüğü Can Bartu Tesisleri'nde açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 04.07.2018 - 10:58
Mehmet Topal: Stoper oynamayı sevmiyorum
Abone Ol google-news

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de Mehmet Topal, takımının antreman öncesi basına açıklamalarda bulundu.

Öncelikle gelecek sezonla ilgili temennilerini dile getiren milli oyuncu,  “İnşallah yeni sezon camiamıza hayırlı olur. Sakatlıksız, kazasız, belasız başarılı bir sezon geçiririz. Herkes için hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Yaşadığı sakatlık ve tedavi süreci ile ilgili de bilgiler veren deneyimli isim, “Ağrılarım 3 hafta önce milli takımda başlamıştı. Hocamız da kalmamı ve takıma yardım etmemi istemişti. Ben de orada, ağrılı ağrılı maçlarda oynamıştım. Sonrasında operasyona gerek olmayabilirdi ama sezon başı kampını riske etmeyip, bu ufak sıkıntıdan kurtulmak istedik. Şu an ağrılarım tamamen geçmiş durumda. Birkaç gün takımdan ayrı çalıştıktan sonra takımla birlikte çalışmalara devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Takımdan yaşanan hoca değişikliği ilgili soruya da cevap veren Mehmet Topal, “İyi bir hoca ayrıldı, başka iyi bir hoca koltuğu devraldı. Phillip Cocu’nun geçmişi başarılarla dolu.  Çok sıcakkanlı ve herkese yardım etmeye çalışan biri. İnşallah her şey sezon sonuna kadar devam eder” diye konuştu.

Stoperde de görev almasıyla ilgili tecrübeli oyuncu, “Bizler profesyonel oyuncularız, hocalarımızın bize verdiği görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. ‘Stoper oynamayı seviyor musunuz?’ diye sorarsınız,  ‘sevmiyorum ‘derim. Hocamız çıkıp oynayacaksın dediği zaman, bu karara karşı gelemeyiz. Stoperde oynamanın beni yıprattığı zamanlar da oldu. Kendi özmevkiniz olmadığı için zaman zaman hatalar yapıyorsunuz. Bu hatalar sonucunda da ağır eleştirilere uğruyorsunuz. Kendi yerimde oynadığım zaman daha verimli olabilirim ama dediğim gibi karar hocalarımızın. Nerede görev verirlerse, biz çıkar; elimizden geleni yaparız” dedi.

Hakkında çıkan yalan haberlere çok üzüldüğünü söyleyen Mehmet Topal, “Yazılan haberler bizi üzüyor. Biz futbolcular olarak sizlerden ricamız; lütfen futbolcuların, kulüp başkanlarının, sportif direktörlerin ve hocaların ağızından bu tür açıklamalar çıkmadıkça haber yapmamanız. İnsanlar da bu tür haberlere inanmamalı. Bizler de insanız.  Ailelerimiz var. Bir sabah uyandım, hakkımda çıkan haberlerden dolayı eşimin morali bozuldu, çocuğumun morali bozuldu.  Onun için haber yaparken dikkat etmeliyiz. Yıllardır, bizi tanıyorsunuz. Nasıl karakter ve yapıda olduğumuzu biliyorsunuz. Benim söylemeyeceğim sözler, gazetelerde kullanılmış. Çok üzüldüm. Lütfen haberleri futbolcuları da düşünerek yapalım. Zaten bir şey olacaksa bu söylenir. Birbirimize saygımızı kaybetmemek için karşılıklı dikkat edip, neticesinde de huzurlu çalışırız.” şeklinde konuştu.

Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmayı hedeflediklerine vurgu yapan başarılı isim,  taraftarlar içinde şunları söyledi:

"Taraftarlarımızın ilgisi bizleri heyecanlandırıyor ve mutlu ediyor. Onlar bizim sahadaki 12. adamımız. Onların desteği bizim için çok önemli. Stadımız dolduğu zaman hiçbir rakip, oradan kolay kolay çıkamaz. Biz de bunu özlemiştik. Karşılarına çıkmayı dört gözle bekliyoruz. Uzun zamandır Şampiyonlar Ligi’ne katılamamış olmak; üzücü. Bunun için futbolcular adına bütün camiamızdan özür dileriz. Artık geçmişte de yaşamamalıyız. Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için ön eleme maçları oynayacağız. Elimizden geldiğince iyi çalışıp, Şampiyonlar Ligi’ne katılmayı hedefliyoruz. Camiamız açısından yeni bir sayfa açıldı. Beklentiler üst düzeyde. Bizler de bunun bilincindeyiz. Onun için bu sene hep birlikte daha fazla konsantre olup, daha fazla çalışmalıyız. Bu beklentilerin altında kalmamalıyız. Herkes sezon başından beri çok iyi çalışıyor ve çok iyi mücadele ediyor. Umarım bu mücadeleyle devam edip, başarıya ulaşırız.”

Dünya Kupası’ndaki favorisinin Belçika olduğunu açıklayan Mehmet Topal, son olarak Josef ile ikisinin bir arada oynamalarından dolayı dönem dönem eleştirmeleri ile ilgili de, “Biz tamamen profesyoneliz. Aykut hocanın ve Pereira’nın bizden istedikleri; çok farklı taktikler vardı. İkimiz o alanı kapatıp, ofansif oyuncuların daha rahat etmelerini sağlıyorduk. Beraber çok iyi uyum yakaladık. Aslında bazı şeylere dikkat edilmeli. Bazılarının eleştiri yaparken, önce öz eleştiri yapmaları gerekir. Hocalarımızın istedikleri farklıydı. Yapmamız gerekenleri söylüyorlardı, bizde yapmaya çalışıyorduk” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler