Mustafa Cengiz: "UEFA bize saygı duydu"

Galatasaray başkanı Mustafa Cengiz ve Başkanvekili Abdürrahim Albayrak basın toplantısı düzenledi

Yayınlanma: 06.07.2018 - 16:02
Mustafa Cengiz:
Abone Ol google-news

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve Başkanvekili Abdürrahim Albayrak medyayı bilgilendirmek için bir basın toplantısı düzenledi.

Mustafa Cengiz: "Kısa bir giriş yapacağım, çok not almadım, hepsini şimdi aldım. Sorularınız üzerinden ilerlemek daha doğru olacak, atış serbest, zor yerden sorabilirsiniz."

"Yapılacak çok iş var. Geçmişten gelen şeyler bir önceki veya ondan önceki herhangi bir yönetimin suçu değil. Bir dizi film var, biz bunun bir parçasıyız, umarız bize de kötü şeyler denk gelmez."

"Göreve başladığımızdan bu yana toplamda ?10bin zarardayız, bunu da en kısa zamanda düzelteceğiz. Şu an kafa kafayayız ama inşallah kara geçeceğiz. Ancak gerçek öyle değil, camiamızın hep birlikte oluşturduğu borçlar ve yükümlülükler var."

"Şu an borç-alacak farkımız ?1Milyar. Son 9 yılda sadece amatör şubelere harcadığımız para $200M yani borç buradan çıkıyor. Asla küçülmeye gidip şube kapatmayacağız, tüm olimpik branşlarda şampiyonluk için elimizden geleni yapacağız."

"Basketbolla ilgili çok üzücü söylemler gördük. Sosyal medyada birçok şey izliyoruz. Sosyal medya çok değer verdiğimiz bir medya türü, yazılı ve görsel medyayla birlikte. Hakaret ve küfür içermeyen her eleştiriye açığız, bunlar bizi mutlu eder."

"Sosyal medyadaki olumlu ve yapıcı eleştirilere asla kızmıyoruz ve değer veriyoruz. Bizim avantajımız hesaplara kolay ulaşabilmek ve kontrol edebilmek. Lütfen çifte teyit almadığınız bilgileri ham halde yazmayın, insanlar yanlış anlıyor."

"Üzücü, yıkıcı, yalan, yanlış haberlerle doldurursak insanları spordan soğuturuz. İnsanların ülkemizdeki güvenli limanı futbol. Türkiye'de %9'luk kitlenin futbolla ilgisi yoktur, geri kalan kitle futbolla ilgilidir."

"Basketbolla ilgili de ne yaptığımıza baktık. 24 Ocak'tan itibaren borcumuz ?34M. Bugün %40 kur artışına rağmen borcumuz kadın-erkek toplam ?22M. Kadınlar Avrupa şampiyonu olup yüzümüzü ağarttılar."

 "Mahmuti hocamızla oturduk konuştuk. Kendisine açık ve net olarak şunu söyledik: Sevgili hocam iki yolunuz var. Lütfen bizimle devam ediniz. Sözleşmeniz $1.2M tutuyor. ?22M içinde yüzde %20'den fazlası tutuyor. Siz $2M da alabilirseniz, indirim yapın lütfen."

"2. olarak da bize bir ödeme planı sunun dedik. İkinci yıl için $800bin gibi bir miktara düşün dedik. Hocamız da 'Ben Galatasaraylı değilim, indirim yapmam için bir neden yok, kariyerime bakmalıyım ve teklifleri değerlendirmeliyim' dedi. Haklıdır, kontratı var."

"Hocamız kendine göre karar verdi ama biz bu $1.2M'u ödeyeceğiz. Hocamız bugün gitse de, biz yerine başkasını bulsak da hakkı var."

"Erkek basketbolda çok kötü sezon geçirdik. 6 yabancı transfer edildi ve 9. olduk. ABD'de benzin istasyonundan gelip Türkiye'de basketbol oynayan oyuncular var dendi."

"Freddie'nin laneti gibi bu sorular bana hep soruluyor. Ben Ünal Başkan için bir tane söz söylemedim. Gazeteci arkadaşlarımız daraltmak ve kısaltmak durumunda, onu da suçlamıyorum. Ünal Aysal bizim değerli bir başkanımız, onun döneminde iki şampiyonluk kazandık."

"Ünal Aysal bize sponsorluk vaadinde bulunmadı. Siz başkan seçilir ve Basketbol A.Ş.'yi kurarsanız dedi. Bunu demesindeki amaç nedir? Paranın çarçur edilmemesi. Ben de böyle isterim ama bize güvenmesi gerekir."

"Eğer Basketbol ve Voleybol için A.Ş. kursaydık €10M'luk vergi iadesini alamazdık. Ünal Aysal kendi banka hesabında tutsun, istediği şubeye sponsor olsun, kontrollü kredi olarak sadece o şube için kullanılsın."

"Eğer bir camia, buna ben de dahilim, bir kişinin yardımına muhtaç hale geldiyse yazıklar olsun. Bir camia bir kişinin yardımıyla felaha salaha ulaşamaz. Biraz Osmanlıca oldu ama Google var."

"?34M borçlanmışım, hiçbir sponsor yok, hiçbir gelir yok, tüm sponsorluk gelirleri kırdırılmış, kullanılmış, 5.5 ayda ?12M ödemişim. Biz de isteriz futbolda Bayern olalım, baskette rakibimiz gibi olalım. Olmuyor. Ne kadar ekmek o kadar köfte."

"Kadın takımımızın final öncesi en dolu maçında koltuklara verilen zarar, elde edilen geliri karşılamadı."

"Fanatizm, sponsorları geriye itmekte. Sponsor, bir yere sponsor olduğunda rakip takım taraftarların tepki vereceğinden çekiniyor. Bunun için rakiplere karşı gerilimin ve çatışma ortamının sona ermesini istiyoruz."

"FFP'de bizim sattığın-kadar al kaba olacak ama gelir-gider dengesini tutturma zorunluluğumuz var. 21 kişilik kadroya sattığımız kadar oyuncu alabiliyoruz."

"Donk'a gelince son 6 ayı düşünün. Öncesinde ben de çok kızıyordum ona. Şu an siz sadece kiralık veya bonservisi elinde oyuncu alabiliyorsunuz. Şu an böyle bir oyuncuya $2M ödeyebilirsiniz, piyasası bu. Menajerlik ücretini de yıllık maaşa ekledi."

"Donk şampiyonluk primi de aldı, her futbolcu aldı. Sadece şampiyonluğa ödediğimiz prim €3.5M. Ödedik. Kulüplere ödedik, Dinamo Kiev, Manchester City... Sayın kaç tane transfer ettiysek son dönemde."

"Donk'un bonservisine 2 dedim, siz 1 deyin. Arap ülkesi Emre Çolak'a €4M verdi. Donk bunlara gitmedi. Son dönem bizi de şaşırttı, ölümüne oynadı, sakatlığını da bahane etmedi. Bizden imza parası istemedi. Bugün imza parası versek bunu tartışırdık sizinle".

"Muğdat'ı TL ile transfer ettik. ?2M imzaladı, €350bin ediyor. TL imzaladı diye küçük gördüler adamı. İspanya'dan benzer bir adamı €2M karşılığında alsaydık kimsenin sesi çıkmazdı. Bunu tek başına GS yapamaz. Tüm kulüplerin yapması lazım."

"Türk futbolcuların da zarara uğramaması için enflasyon endeksli anlaşma yapılabilir. Bu Türk futbolunu da büyük ölçüde kurtarır, %100 olmasa da."

"UEFA, Yellow Friday'den çok etkilendi. saygı duydu. Saygısı arttı. ?32M toplam loca ve VIP satışı yaptık. ?32M ile takım kurarsınız, büyük rakamlar ama geçmişten gelen borçlarımız ejderha gibi her şeyi yutuyor."

"Somut, lafla olmaz. Bizim Antep aksanımızdan etkilenip yapmadılar. Realitelerden etkilenip yaptılar. Tarihinde ilk defa bir kulübe ikinci kez yapılandırma anlaşması yaptı. Hem dostlarımız şaşırdı hem de rakiplerimiz şoka girdi."

"Galatasaray 14 Haziran günü katılım belgesini aldı. Bundan sonrası UEFA'nın problemi. UEFA şu an futbolun sağlıklı şekilde ilerlemesini düşünen bir kurum, çok teşekkür ediyorum. Tersi bir durumu düşünmüyorum, düşünmek bile istemiyorum."

"Donk'u, Muğdat'ı beğenmiyorlar da biz €2.4M'a Cavanda'yı sattık. Milli problemdi bu ya. Diyorlar ki Nagatomo için suni bir fiyattı bu."

 

"Abdurrahim Albayrak, Milano'ya gitti, Ali Koç ve Fikret Orman'la iftardaydık beni aradı. €4.5M diyorlar Nagatomo'ya, beş kuruş inmiyorlar. İtalyanlar işi de biliyorlar, rakibin teklifi var diye gösterip çekiyorlar, buna inanmıyoruz."

"Ben Abdurrahim Albayrak'a geri dön dedim. €3.5M'a indiler. €3M'a indiler ve en son €2.8M dediler. Çingene pazarlığı yapıp €2.5M'a inelim mi diyecektim, Abdurrahim aradı, €2.5M tamam dedi."

"Cavanda transferinde işi öğrendik artık İtalyanlardan. Cavanda ile davalığız. 2 Temmuz'da CAS'a gidecektik. €2.4M istediğimizi kabul ettiler, 1 saat kala Cavanda da biz de davayı geri çektik. €1.2M peşin ödediler, kalanı üç vadeli."

"Dedik ki ulan biz çekiyoruz Cavanda çekmezse bizi tebrik eder camia. Biliyorsunuz çok güzel tebrik ederler bizi burada. İki taraf da çekti, FIFA'ya bildirildi." (Cengiz'in bu sözleri üzerine basın mensupları kahkaha attılar)

 

"Bizim 3. sezona kadar sıfıra gelmemiz lazım. Verdiğim tek beyanı söylüyorum, 24 ayın sonunda sıfıra geleceğiz."

"Ben hiçbir şey vadetmedim. Vaatlerin maliyeti sıfırdır. Kötü niyetliyseniz vaatlerle insanları aldatırsınız. Ben tüm branşlarda şampiyonluk hedefliyorum dedim. Sponsor bulmak zorundayım."

"Galatasaray'ın bugüne kadarki ?588M'unu hangi sponsor ödedi? Bizim en büyük sponsorumuz camiamız ve taraftarıdır. Galatasaray hiçbir şey için geç kalmış değildir. Basketbol, voleybol ve diğer branşlar kendi öz değerlerini yaratacak."

"Devşirmeyle ve geçici yabancılarla elde edilen şampiyonlukların branşlara katkı sağlayacağını düşünemiyorum. Biz kendi çocuklarımıza ve gençlerine güveneceğiz ancak asla yabancı düşmanı olmayacağız, uygun maliyetli yabancılar getireceğiz."

"Galatasaray 2. sınıf sponsorla yürüyemez. Şu anki sponsorumuz Galatasaraylı. Bizim verdiğimiz paradan daha fazlasını veren bir sponsor bulduğunuz anda bırakırım diyor."

"Muslera için senin de kabul edeceğin dev bir şey gelmeli. Muslera bizim kaptanımız. Muslera isteyecek bir de siz kabul edeceksiniz. Büyük para önerilmesi lazım. Sunderland sağ bek alıyor, €30M, adını bile bilmiyorsun. Bizim Muslera dünya çapında."

"Az önce Fransa Büyükelçisi vardı, açıkça söyledik valla. 'We are sorry. Biz Uruguay'ı destekliyoruz.' dedik."

Abdürrahim Albayrak: "Donk'la çık sıkı pazarlık ettik. €2.5M'dan indik çünkü elinde ciddi teklifler vardı. Fatih Hoca ile beraber bize çok iyi şeyler yaşattı. Hoca da kendisini çok istedi, hocanın dediği her şeyi yapan ender futbolculardan oldu. Pazarlıkta yormadı ve üzmedi."

"Donk'un ev kirası, menajerlik ücreti ve diğer masrafları yıllık ücretinin içinde. Bunları eklediğiniz zaman geçen seneki parasıyla hemen hemen aynı ediyor."

"Tarık Çamdal'la dün konuştuk. Oynaman lazım diyorum, geleceği için kulüp bulmamız gerekiyor. Bir yıl daha oynamadığı takdirde Türkiye'de ismi kalmayacağını ve takım bulamayacağını ifade ettim. Almanya'ya da gidebilir. Beraber takım bulacağız."

 

"Eray'la yolları ayırdık. İdmana çıkmadı, geldi ve arkadaşlarıyla vedalaştı sadece."

"Muslera, tıpkı Taffarel gibi yıllar sonra kulübümüzde aktif olarak görev alacak."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler