Hırvatistan'ı karıştıran mektup sahte mi?

Dalic'in mektubu için gazeteci uydurması ifadesi kullanıldı, konu belirsizliğini koruyor.

Yayınlanma: 20.07.2018 - 12:58
Abone Ol google-news
 
2018 Dünya Kupası, futbol siyaset ilişkisini bir kez daha gözler önüne sererken, finali kaybeden Hırvatistan'da siyasetçileri hedef alan bir yazı ilgi uyandırdı.
 
Kupada final oynayarak büyük başarıya imza atan Hırvatistan'da gazeteci İgor Premmuzic, teknik direktör Zlatko Dalic'in ağzından siyasetçilere yönelik çok sert bir mektup yazdı.
 
Premuzic, isim vermeden kupada maçları kaçırmayan Cumhurbaşkanı Kraber Kitarovic'e yüklenerek, "Tüm siyasilere sesleniyorum, üzerimizden prim yapmayın. Halkımızı sefalet cehennemine iten sizlersiniz" ifadelerini kullandı.
 
Hırvat gazeteci yazısında, "AB'nin en fakir ülkesiyiz. Kötü ve daha önce organize suça bulaşmış kişiler başımızda. Halkımız çoğu temel ihtiyacını karşılayamıyor. Sağlık sistemi çökmüş, adalet büyük sermayeyi ve yolsuzluklarını aklamakla meşgul. Binlerce kilometre sahilimiz olsa da deniz görmeyen çocuklarımız var" sözlerine yer verdi.
 
Bu metnin Dalic'e değil, gazeteciye ait olduğu belirtildi, ancak konu netleşmedi. Sosyalist görüşe sahip Dalic'in bu ifadeleri kullanmış olabileceği belirtiliyor.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler